Innovatie

Architecturale schuifpanelen voor villa in Oostduinkerke

16 maart 2021

Hypopanne, een mooi renovatieproject in Oostduinkerke, opteert voor hedendaagse technieken van duurzaam bouwen zoals zonnepanelen, doorgedreven isolatie en architecturale buitenzonwering met aluminium schuifpanelen. Voor deze laatste werd geopteerd voor de DucoSlide LuxFrame Wood, een combinatie van functionaliteit, stijl en duurzaamheid.

Over Hypopanne – Oostduinkerke

Residentie Hypopanne te Oostduinkerke werd gerenoveerd met stijl en oog voor duurzaamheid. Dit vertaalt zich in het gebruik van verschillende hedendaagse technieken. De gerenoveerde villa telt zo’n 9 zonnepanelen. Ook de doordreven isolatie en de architecturale zonwering dragen bij tot een sterk verbeterde EPB-waarde.

 

Zonnehitte buitenhouden

De grote raampartijen brengen aanzienlijk veel natuurlijk licht naar binnen. Ook tijdens mooie zomerdagen. De doorgedreven isolatie houdt bovendien de warmte binnen tijdens de wintermaanden. Om de zon geen spelbreker te laten zijn op een comfortabel binnenklimaat, werd voor architecturale zonwering met schuif- en vouwpanelen gekozen. DucoSlide LuxFrame Wood schuifpanelen geven het gebouw niet enkel een frisse strakke look, maar vormen bovendien een geheel met het groen en de beplanting. De afwerking met houten lamellen en zwarte kaderprofielen zorgen voor een tijdloze uitstraling en strakke architectuur.

Architecturale zonwering voor het wooncomfort

De DucoSlide LuxFrame Wood schuifpanelen zorgen voor tal van voordelen. Zo is deze niet enkel architecturaal zeer interessant, maar ook qua functionaliteit tikt deze vele vakjes aan. Buitenzonwering bepaalt het gevelbeeld van het gebouw. De handmatig te bedienen panelen uit vaste houten lamellen houden de zon op een effectieve manier buiten. Op het gelijkvloers werd gekozen voor een standaard schuifsysteem. Hierbij kunnen de lamellen bij zonnig weer voor de ramen geschoven worden. Bovenaan het gebouw werd geopteerd voor een BiFold systeem van vouwpanelen. De dynamische vorm zorgt voor een compacter formaat bij niet-gebruik. Dankzij de architecturale zonwering wordt oververhitting tegengegaan, en komt het wooncomfort niet in het gedrang.