Volt Architecten © Luc Roymans

openhuizendag

Renovatiedag op zondag 6 juni: bezoek de knapste renovaties op locatie én digitaal

21 april 2021

Verbouwkriebels? Een hart voor architectuur? Goed nieuws: ook in 2021 kun je je volop laten inspireren tijdens de Renovatiedag. Op zondag 6 juni zwaaien architecten in Vlaanderen en Brussel de deuren van hun meest ambitieuze renovaties open voor een select publiek. Tal van projecten zijn dit jaar ook exclusief virtueel te beleven. Ontdek alle 50 deelnemende renovaties op renovatiedag.be.

Ook in deze ongewone periode moeten (interieur)architecten en toekomstige verbouwers elkaar kunnen ontmoeten. Daarom organiseren NAV en Ik ga Bouwen een nieuwe editie van de Renovatiedag. 50 architecten pakken uit met een knappe renovatie. Een uitgelezen kans om te proeven van toonaangevende architectuur én te praten met de mensen achter de renovatie. Beleving en interactie staan naar goede gewoonte centraal.

 

In 2021 pakt de Renovatiedag opnieuw uit met een hybride editie: een mix van projectbezoeken on the spot (op zondag 6 juni, voor een klein publiek) en exclusieve digitale bezoeken via de website (van april tot en met 6 juni).

 

NIEUW: volg de Renovatiedag nu ook op Instagram!

TINY HOUSE - TWEE WORDEN ÉÉN TIENEN - AST77

Ontdekkingstocht in woord, beeld en geluid

Een aantal projecten zijn dit jaar exclusief digitaal te bezoeken. Via vooraf opgenomen videorondleidingen en fotoreportages ontdek je tal van prachtige renovaties vanuit jouw zetel. De architecten delen hun visie van naaldje tot draadje. Wil je het toch graag wat interactiever? Dan kan je een afspraak maken voor een videocall.

 

Openhuizendag op zondag 6 juni

Goed nieuws: je kan je digitale ontdekkingstocht afsluiten met een ontmoetingsmoment op zondag 6 juni. Verschillende projecten openen de deuren voor geïnteresseerde verbouwers. Je krijgt er uit de eerste hand het renovatieverhaal te horen van de architect en de bewoners. Het aantal plaatsen is beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap! Uiteraard verlopen alle bezoeken op locatie conform de geldende coronamaatregelen in juni.

 

Opgelet:
Oorspronkelijk stond de openhuizendag gepland op 2 mei. Door de coronamaatregelen hebben we het event verplaatst naar 6 juni.

VAN KLASLOKAAL TOT LOFT - SPOOR 9 ARCHITECTEN

Creatief met ruimte

De Renovatiedag heeft een breed scala aan stijlen in petto: van authentieke rijwoningen over architecturale villa’s tot strakke lofts. Maar ook alles daartussenin of daarbuiten. Denk maar aan een koetshuis dat een tweede leven kreeg als eengezinswoning. Of een 'tiny house' met een maximum aan woonkwaliteit binnen een bouwdiepte van slechts drie meter. Met creativiteit, een open geest en een gezonde portie lef is veel mogelijk. Dat zetten de deelnemende renovaties dit jaar meer dan ooit in de verf.

 

Praktisch

  • Duur: van april t.e.m. 6 juni 2021
  • Datum openhuizendag: zondag 6 juni 2021, van 13u tot 18u
  • Initiatief: Ik ga Bouwen en NAV (Zoekeenarchitect.be)
  • Deelnemende projecten: een overzicht en beschrijving van de deelnemende projecten vind je op www.renovatiedag.be   
  • Inschrijven: registreer als bezoeker via www.renovatiedag.be/registreer-gratis
  • De bezoeken zijn volledig gratis