Nieuws

EUROPAN 2021 biedt jonge architecten de kans om hun eerste aanbestedingscontract te verwerven

22 april 2021

EUROPAN EUROPE is een internationale organisatie op Europees niveau dat jonge architecten, landschapsarchitecten, ontwerpers en denkers de kans biedt om hun eerste aanbestedingscontract te verwerven en hun innovatieve ideeën over de toekomst van steden en samenlevingen werkelijkheid te laten worden.

SITE AALST

De 16de editie van EUROPAN, gelanceerd op 5 april 2021, richt zich op het thema van "Vitale steden".  Welke nieuwe synergiën kunnen worden gevonden tussen de ecologische, biologische, sociale, economische, culturele en politieke uitdagingen waarmee onze steden kampen? Dit thema daagt ons uit meer te denken in termen van co-evolutie en interactie, en om te werken met een meer regeneratieve projectdynamiek, waarbij metabolische en inclusieve functies met elkaar worden gecombineerd.

 

EUROPAN BELGIUM

Een nieuw team van geëngageerde professionals bezielt deze nieuwe editie EUROPAN BELGIUM.

 

Voor het eerst sinds 30 jaar worden dan ook drie sites voorgesteld, één in elke Belgische regio: Aalst - Vlaanderen, Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Namen - Wallonië. Ze vertegenwoordigen alle drie stedelijke, natuurlijke, infrastructurele uitdagingen die mogelijkheden bieden voor een grote diversiteit aan nieuwe programma’s en ontwikkelingen.

 

Projecten moeten voor 17 september 2021 worden ingediend. Een internationale jury, met onder meer Carlos Arroyo, zal in oktober 2021 een eerste selectie Belgische projecten voorstellen. Eind november 2021 zal een internationaal forum alle Europese projecten evalueren en daaruit gemeenschappelijke gedachten en ideeën voorstellen. Begin december selecteert de internationale jury de winnende projecten. De eindresultaten en laureaten worden op 20 december 2021 bekendgemaakt.

Nuttige links