Innovatie

Belgisch maquettelandschap op biënnale Venetië 2021 mede mogelijk gemaakt door Vectorworks

14 juni 2021

De Biënnale van Venetië brengt steevast de crème de la crème uit de kunstwereld samen. De 17de editie van de architectuurbiënnale vond normaal vorig jaar plaats, maar Covid-19 stak daar een stokje voor. Gelukkig is uitstel geen afstel. Vanaf mei t.e.m. november 2021 kan je in het Belgisch paviljoen het impressionante architectuurproject ‘Composite Presence’ van het Vlaamse bureau en Vectorworks-gebruiker Bovenbouw bewonderen.

Copyright: Andrea Avezzù - Arsenale, La Biennale di Venezia HD

Sinds de start van de Biënnale in 1895, verandert Venetië elke zomer in een waar paradijs voor kunstenaars. Aangezien het event zich uitstrekt over verschillende disciplines trokken de organisatoren het geheel uit elkaar. Op de oneven jaren is er de kunstbiënnale, de even jaren zijn voorbehouden voor de architectuurbiënnale en dan is er nog het filmfestival dat jaarlijks plaatsvindt.

 

‘How will we live together?’

Alternatieven en creatieve oplossingen zoeken om mensen samen te brengen is de boodschap, en in België zijn we daar best goed in. In welk ander land vind je immers een moderne woning naast een klassiek herenhuis? Of een gerenoveerde fermette naast een Spaanse villa? Het is net die combinatie van verschillende stijlen en structuren die je terugvindt in de tentoonstelling ‘Composite Presence’.

 

Daarvoor bracht Dirk Somers van Bovenbouw maar liefst 50 verschillende architectuurprojecten van de afgelopen 20 jaar samen. Somers is dan wel de curator van deze tentoonstelling, maar dankzij zijn project krijgen 45 Belgische architectenbureaus de kans om hun kunnen te tonen aan een internationaal publiek. Van die 45 bureaus werken er meer dan 20 steevast met Vectorworks. Meer nieuws over de Biënnale en de verschillende architectuurbureaus die met Vectorworks werken lees je hier.