Innovatie

DUCO bundelt krachten met DAIKIN voor internationale expansie

1 juli 2021

Als Belgische fabrikant van ventilatiesystemen staat DUCO al 30 jaar garant voor innovatieve en kwaliteitsvolle producten die een gezond binnenklimaat voor de eindklant garanderen. Dat doet het bedrijf met een uitgebreid gamma aan ventilatieroosters en -boxen, lamellenroosters en doekzonwering. Daikin Europe heeft deze unieke positionering nu opgepikt en zal zich in samenwerking met het Veurns bedrijf lanceren in het segment van de residentiële ventilatie.

De luchtkwaliteit van residentiële gebouwen won het laatste jaar zienderogen aan belang. Door de coronapandemie werden mensen er zich meer en meer van bewust dat een vervuild binnenklimaat een grote impact heeft op onze gezondheid. Ook ventilatiespecialist DUCO en Daikin Europe zijn zich bewust van deze impact op de bewoners en bundelen de krachten.

 

Trendsetter mechanische ventilatie

Sinds het begin is DUCO voorloper en trendsetter geweest op vlak van mechanische ventilatie. Zo kan DUCO op vandaag niet enkel uitpakken met de stilste D-systemen op de Europese markt, maar ook met de slimste. Dit dankzij een geïntegreerde 2-zone werking op DucoBox Energy Premium en een doorgedreven vraagsturing op basis van CO2 en relatieve vochtigheid op het volledige D-gamma.

 

Op die manier biedt DUCO niet enkel maximaal rendement aan tijdens het ventileren zelf, maar slaagt het bedrijf er ook in om de ventilatie zelf te beperken tot enkel die ruimtes waar het nodig is en voor zolang het nodig is. Zo slaagt DUCO erin om de eindklant te voorzien van een gezond binnenklimaat in combinatie met minimale energieconsumptie en een maximaal (akoestisch) comfort.

 

"Gouden partnerschap"

Om een antwoord te bieden op de steeds dringendere vraag naar residentiële totaaloplossingen slaat DAIKIN nu de handen in elkaar met DUCO. Daardoor zal DAIKIN in heel zijn Europees netwerk de geavanceerde DUCO-oplossingen aan zijn klanten aanbieden.

 

“Deze samenwerking is voor Daikin de perfecte gelegenheid om ons residentiële ventilatie segment verder uit te bouwen. De ventilatiesector zal naar verwachting de komende jaren sterk groeien. Door de COVID-19-pandemie zijn mensen zich meer bewust van de noodzaak van goede ventilatie voor een gezond binnenmilieu. Bij het bouwen of renoveren van hun woning is ventilatie even belangrijk geworden als andere systemen zoals verwarming en koeling.” zegt Anthony Dimou, General Manager Sales bij Daikin Europe. “Het is voor Daikin steeds belangrijk om klanten een volledige oplossing te kunnen bieden. Door onze warmtepompen te combineren met DUCO ventilatie-oplossingen die gebruik maken van warmterecuperatie, kunnen onze eindklanten nu genieten van een energiezuinig ecosysteem voor optimale verwarming en ventilatie“.

 

Ook DUCO-CEO Luc Renson spreekt van een mooi partnership: “Als multinational die actief is over heel Europa is DAIKIN Europe voor ons een gedroomde partner om onze ventilatiesystemen op grotere schaal op de markt te brengen en daarbij onze Europese ambities kracht bij te zetten. We zijn dan ook verheugd dat Daikin voor DUCO-producten heeft gekozen om zijn aanbod voor het residentiële segment van hun bedrijf uit te breiden. Beide bedrijven delen hetzelfde DNA wat betreft het bieden van kwaliteit aan hun klanten, en we kijken ernaar uit om onze baanbrekende vraag gestuurde ventilatie-oplossingen aan te kunnen bieden aan de klanten van Daikin in heel Europa”, zegt Luc Renson, CEO van DUCO.