Innovatie

Engelstalige versie van Vectorworks 2022 is er

16 september 2021

Het is zover: Vectorworks 2022 is er. De Engelstalige versie is vanaf donderdag 16 september wereldwijd beschikbaar. De Nederlandstalige, Franstalige en Poolstalige versies van officiƫle verdeler Design Express - met gereedschappen die aangepast zijn aan de lokale standaarden en behoeften - volgen op dinsdag 26 oktober 2021.

In de Vectorworks 2022 versies van Architectuur, Landschap, Spotlight, Design Suite, Standaard, Braceworks, Vision en ConnectCAD ligt de nadruk op verbeteringen van de productkwaliteit, superieure prestaties en de gebruikerservaring.

 

"Vectorworks 2022 is een uitnodiging om de uitzonderlijke flexibiliteit en interoperabiliteit te omarmen die van onze speciaal gebouwde, ontwerpgerichte producten worden verwacht," aldus Vectorworks CEO Dr. Biplab Sarkar. "Als je alle verbeteringen bekijkt, zie je hoe we voortdurend investeren in ontwikkelingen die vrijheid bieden aan ontwerpers en makers in de hele architectuur-, landschaps-, interieur- en entertainmentindustrie."

 

Vectorworks 2022 omvat verbeteringen die zijn gericht op NextGen technologie, 3D- en BIM-workflows, landschappen en GIS en entertainment design workflows.

 

Dit zijn de meest in het oog springende innovaties:

 • Specifiek voor Architectuur en Landschap
  • Bespaar tijd en voorkom frustraties met de verbeterde import van Civil 3D-bestanden. In Vectorworks 2022 hoef je niet langer geëxporteerde DWG-bestanden op te vragen om Civil 3D-objecten te bekijken. In plaats daarvan worden deze objecten omgezet naar Vectorworks-groepen, die elk de noodzakelijke geometrie bevatten. Daarbovenop wordt het uitwisselen van bestanden met interne of externe burgerlijke ingenieurs directer afgehandeld met minder risico voor je gegevens.
  • In Vectorworks 2022 kan je het gedrag van muurcomponenten in de dagkant van raam- en deuropeningen definiëren voor een realistischer BIM-model en nauwkeurige 2D-tekeningen. Daarbovenop worden ronde en rechte muren beschouwd als eenzelfde type muurobject. Resultaat? Meer eenvoudige en nauwkeurige rapporten.
  • Verbeteringen aan parametrische trapobjecten zorgen voor een interactieve plaatsing en hervorm-mogelijkheden in zowel 2D- als 3D-aanzichten. Met andere woorden, je kan trappen manueel bewerken. Teken simpelweg een rechthoek of een pad en je trapobject wordt geplaatst. Je kan nu gebruikmaken van nieuwe parameters om de lengte, breedte en totale hoogte van de trap in te stellen zonder het dialoogvenster te openen.
 • Algemene innovaties
  • De modernisering van het Kenmerkenpalet laat toe om je werkomgeving efficiënter te organiseren. De nieuwe gebruikersinterface zorgt ook onmiddellijk voor een nauwkeurige voorvertoning van al je tekenwerk.
  • Nog een nieuwigheid in Vectorworks 2022 is de rechtstreekse link tussen je model en Twinmotion, waardoor je wijzigingen in Vectorworks automatisch worden weerspiegeld in het gekoppelde bestand als je dat wil.

 

Daarbovenop onthult Vectorworks de nieuwe naam van zijn uitgebreide oplossing voor ontwerpers die in verschillende sectoren werken. Vectorworks Design Suite, voorheen Vectorworks Designer, biedt alle up-to-date functies van Vectorworks Fundamentals, Architect, Landmark en Spotlight en biedt de volledige reeks technologie in één interface.

Nuttige links