event

4.000 bouwlustigen proeven van innovatieve architectuur tijdens Mijn Thuis Op Maat 2021

26 september 2021

Tientallen innovatieve woningen in Vlaanderen en Brussel zwaaiden deze namiddag de deuren open tijdens de 4de editie van Mijn Thuis Op Maat.

buro 2018 architecten - Foto: Luc Roymans

Toekomstige bouwers en verbouwers kregen op zondag 26 september de kans om inspirerende woningen in hun buurt te bezoeken en daar gingen ze gretig op in. Duizenden nieuwsgierigen trokken eropuit tijdens de openhuizendag. Maar ook wie thuisbleef kon dit jaar binnenkijken in alle deelnemende projecten, via onder meer videorondleidingen. Zo lokte Mijn Thuis Op Maat nog eens 45.000 ‘virtuele’ bezoekers, goed voor zo'n 300.000 projectbezoeken op www.mijnthuisopmaat.be.

 

Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) organiseerde het event dit jaar voor de vierde keer. NAV-directeur Steven Lannoo: “Het blijft belangrijk dat (ver)bouwers en architecten elkaar kunnen ontmoeten. Voor architecten is dit immers een uitgelezen moment om hun toekomstgerichte visie te delen met een groot publiek. Tijdens Mijn Thuis Op Maat ontdekken bezoekers ter plaatse dat duurzaamheid, esthetiek en comfort perfect hand in hand gaan, dankzij de creatieve ingrepen van de ontwerper.”

Starchitecten - Foto: Luc Roymans

Klimaatadaptief bouwen

Speciale aandacht ging dit jaar naar klimaatadaptatie. Door de klimaatverandering treden immers steeds langere perioden van droogte, overstromingen en wateroverlast op. Denk maar aan de extreme regenval van de voorbije maanden. Naast collectieve oplossingen, zoals dijken en wachtbekkens, zal ook de individuele waterhuishouding van woningen de komende jaren aan belang winnen. Bezoekers ontdekten hoe ze deze transitie bij hen thuis kunnen realiseren door middel van een groendak, filter, regenwaterput, …

Op bezoek bij het waterbewuste project van Metriek Architecten en Ingenieurs in Schaarbeek - Foto: luc Roymans

Mijn Thuis Op Maat praktisch

  • Datum openhuizendag: zondag 26 september 2021, van 13u tot 18u
  • Initiatief: Netwerk Architecten Vlaanderen en Zoekeenarchitect.be
  • Mijn Thuis Op Maat 2021 gemist? Kijk nog even virtueel binnen in alle deelnemende projecten via www.mijnthuisopmaat.be