corona

Vlot toegang met het Covid Safe Ticket

2 november 2021

Sinds 1 november wordt het COVID Safe Ticket in België niet enkel ingezet als toegangsvoorwaarde voor evenementen, maar ook voor horeca en fitnesscentra. Ook bij NAV en Vitruvius Academy krijg je voortaan enkel nog met het Covid Safe Ticket toegang tot onze opleidings- en netwerkmomenten. We bieden immers ook vaak een hapje en een drankje aan. Breng dus een CST mee én een identiteitsbewijs.

Het “COVID-safe ticket” is een andere naam voor het COVID-certificaat dat u al langer nodig had om bv. buitenlandse reizen te maken. Dit is een document waaruit blijkt dat iemand volledig is gevaccineerd of recent een negatieve test aflegde.

 

Wat meenemen?

Neem uw geldig Covid Safe Ticket EN uw identiteitskaart mee (en eventueel het toegangsticket voor het evenement of de zaak die u bezoekt).

U mag dit zowel op de COVIDsafe app als geprint op papier of als digitale pdf meenemen.

 

Mondmaskers: ik bescherm jou - jij beschermt mij

Het dragen van een mond-neusmasker beschermt u en anderen tegen de verspreiding van het coronavirus. Daarom zullen de medewerkers van NAV en Vitruvius Academy altijd een mondmasker dragen. Voor de deelnemers is dit niet verplicht, maar kan het zeker van nut zijn als extra voorzorgsmaatregel.
 

Met een mond-neusmasker bedekt u neus en mond. Als u niest, hoest of praat vliegen er druppels rond. Het mond-neusmasker houdt de druppels tegen. Zo is er minder risico dat je iemand ziek maakt. Het dragen van een mond-neusmasker doet u dus vooral om anderen te beschermen.


Privacy gerespecteerd

NAV gebruikt voor het scannen van het Covid Safe Ticket (CST) de CovidScanBE app. Daarop vind je onderaan tijdens het scannen de vermelding “Evenement (Covid Safe Ticket)”. Zo kan u zien dat we uw covid-certificaat enkel scannen voor de CST-regels (en niet de regels om te reizen). De gegevens worden niet bijgehouden.

 

Als u wordt gescand, dan kan u ook vragen om het resultaat te tonen. Bij het scannen van een Covid Safe Ticket (CST) zal je na het scannen naast het .BE logo, enkel een rode of groene indicator te zien krijgen. Indien de indicator groen is, zie je daarnaast ook nog je naam en voornaam en de duurtijd van de geldigheid van het CST.

 

Hoe een CST-ticket bekomen?

Er zijn verschillende manieren om dit document te bekomen. 

  • Je beschikt over een smartphone en downloadt de app CovidSafeBE.  Je kan op deze app inloggen met itsme en de certificaten van jouw vaccin of test registreren. Meer info op https://covidsafe.be/nl
  • Je kan het document zelf downloaden en afdrukken.  Ga hiervoor naar www.mijngezondheid.be en log in. Hiervoor heb je een e-id kaartlezer, jouw identiteitskaart en de pincode van jouw identiteitskaart nodig. Inloggen kan ook met itsme.
  • Liever op papier? Je neemt contact op met de helpdesk van Vlaanderen op 078 78 78 50 en vraagt om het document per post op te sturen. Dit duurt 1 week.
     

Daarnaast wordt ook gecontroleerd of je identiteit overeenkomt met die op het certificaat. Dat gebeurt aan de hand van bijvoorbeeld een identiteitskaart, paspoort of rijbewijs.