event

Klimaat- en energiebewust ontwerpen: 4 boeiende NAV-sessies in november

3 november 2021

Onze sector speelt een sleutelrol in de transitie naar een klimaatneutrale toekomst. Een energiezuinig gebouwenpark vormt daarbij een belangrijke basis, maar slim ruimtegebruik en circulariteit verdienen minstens evenveel aandacht. Ook klimaatadaptatie komt steeds hoger op de agenda te staan, zeker na het noodweer van afgelopen zomer. En uiteraard willen we niet inboeten aan comfort en woonplezier… Architecten staan dus voor een enorme uitdaging om al deze wensen en eisen te verzoenen. Om jullie hierbij te ondersteunen, organiseert NAV in november drie boeiende infosessies en een inspirerend werfbezoek.

Spar, Kalken. Case door Martens Van Caimere Architecten tijdens de sessie 'Klimatisatie van de toekomst'. Foto: © Marc Sourbron

Infosessie: Klimatisatie van de toekomst

Hoe gaan we in de toekomst comfortabel wonen, werken en winkelen als de fossiele brandstoffen uitgefaseerd zijn? Wat zijn de nieuwe energiebronnen? Welke technieken komen op ons af? Wat is vandaag (al) rendabel en wat niet? Kom het te weten tijdens deze infosessie georganiseerd in samenwerking met Bouwunie. Er komt o.a. een boeiende case door Martens Van Caimere Architecten (multifunctioneel gebouw Spar Kalken) aan bod. Geef bij inschrijving jouw vraag door en wij leggen deze voor aan de sprekers.

 

Klik hier voor meer info en om in te schrijven.

 

Infosessie: Klimaatrobuust ontwerpen tegen droogte overstromingen

We moeten ons wapenen tegen langere perioden van droogte, overstromingen en wateroverlast. Daarom organiseert NAV deze infosessie over klimaatadaptief ontwerpen. Starten doen we met een opfrissing van de ontwerprichtlijnen over infiltratie en buffering. We zoomen ook uitgebreid in op het Groenblauw peil en de nieuwe overstromingskaarten. Geef bij inschrijving jouw vraag door en wij leggen deze voor aan de sprekers.

 

Klik hier voor meer info en om in te schrijven.

 

Vitruvius Opleiding: Wat is nieuw in EPB vanaf 2022?

Het nieuwe S-peil, S28, is zéér ambitieus en in een aantal situaties moeilijk haalbaar zonder grote meerkosten of in te boeten aan ontwerp. In deze Vitrivius-opleiding zetten we nog eens alle tips, tricks en aandachtspunten op een rij en zoomen we in op de aangekondigde compensatiemaatregel wanneer blijkt dat S30 en lager toch niet haalbaar is.

 

Klik hier voor meer info en om in te schrijven.

Beekbeemden - Q-BUS Architectenbureau

Werfbezoek: een groen hart voor Heusden-Zolder - Basisschool Beekbeemden en sportzaal.

Ontdek tijdens dit werfbezoek het verhaal achter de nieuwe sportzaal en Basisschool Beekbeemden. Q-BUS Architectenbureau creëerde een mix van sport, onderwijs en gemeenschapsvoorzieningen, met een centrale rol voor de natuur.

 

Klik hier voor meer info en om in te schrijven.

Nuttige links
NAV Agenda

Ontdek al onze infosessies en events.