Innovatie

Amani Spaces: modulaire units met slanke raamprofielen van Reynaers Aluminium

22 november 2021

De coronapandemie heeft de bedrijfswereld grondig veranderd. Thuiswerken is populairder dan ooit. Maar wat als je woning te klein is voor een eigen werkplek? Of wanneer medebewoners teveel lawaai maken om jezelf te concentreren? Amani heeft dé oplossing. Het bedrijf ontwikkelde een slim modulair bouwsysteem. Hiermee kan je in alle vrijheid ruimtes creëren. Zet bijvoorbeeld een mini-kantoor, praktijkruimte of atelier in de tuin. Op één dag heb je een nieuwe werkplek. Maar daar stopt het niet, want deze Amani Spaces zijn ook geschikt als prefab wooneenheid. Van gastenverblijf tot zorgunit, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Van in het begin primeerde de ruimtelijke ervaring. Daarom koos men voor grote glaspartijen. Want iedereen weet dat veel lichtinval een ruimte optisch vergroot. Om de lichtinval en het uitzicht te maximaliseren, zochten de ontwerpers een raamprofiel met slanke profielen. Dat vonden ze bij Reynaers Aluminium. Het ConceptPatio 130 monorail raamsysteem is lekker slank en sluit mooi aan bij de moderne, minimalistische architectuur van de Amani Spaces. Ze kozen voor de optie slanke middenstijl van maar 5 cm.

 

Deze oplossing is ondertussen uitgegroeid tot de standaard in schuifraamsystemen voor nieuwbouw en renovaties. Het voldoet aan alle moderne energienormen. En met de ConceptPatio 130 HI zijn nog hogere isolatiewaarden mogelijk. Bovendien is de hoogte tot 2,7 meter en een vleugelgewicht tot 300 kg (bij de opengaande vleugel) een belangrijke architecturale troef.  

Wist je trouwens dat elke unit personaliseerbaar is? Als klant kies je zelf de vorm en inrichting. In de demo-units zitten bijvoorbeeld ramen in een ivoorkleurige RAL 1015 structuur lak. Maar dit kan ook iets compleet anders worden. Reynaers Aluminium biedt namelijk talloze kleuren en afwerkingen aan.

 

Amani Spaces is een verhaal van écht Belgisch vakmanschap. Zaakvoerster Charlotte Renson maakte er een erezaak van om zoveel mogelijk met lokale bedrijven samen te werken. Alle Reynaers Aluminium producten worden in eigen land ontwikkeld, in samenwerking met Belgische designers en materiaalarchitecten. Lokale installateurs staan klaar voor de plaatsing. Charlotte koos bijvoorbeeld voor Reynaers Partner Solemé uit Zottegem. “Dat zijn echte experts in hun vak. Ze waren heel behulpzaam en dachten met ons mee. Zo zijn we samen tot de juiste oplossing gekomen.”