Innovatie

EQUITONE lanceert [lunara]

6 december 2021

Een buitenaardse look voor een ruw, natuurlijk gevoel... Kortom, een levend oppervlak, ideaal om uw creativiteit tot uiting te brengen. Ontdek alle kenmerken van EQUITONE [lunara], een nieuw gevelmateriaal waarmee u uw verbeelding de vrije loop kunt laten.

Een nieuw gevelmateriaal is geland

Het buitengewone karakter van de EQUITONE [lunara] komt voort uit zijn levende textuur, willekeurig gecreëerd, zonder terugkerend patroon, op basis van natuurlijke grondstoffen en met behulp van een productieproces dat speciaal voor dit doel is ontwikkeld. Het resultaat is een reeks panelen die allemaal van elkaar verschillen, met een originele, ruwe, tijdloze uitstraling, rechtstreeks geïnspireerd op het oppervlak van de maan.

 

De EQUITONE [lunara] panelen zijn verkrijgbaar in de natuurlijke kleuren het grijs (LA 20) en het beige (LA 60). De natuurlijke kleurverschillen worden geaccentueerd door de oriëntatie van het paneel, de invalshoek en de effecten van licht en vocht. Een gegarandeerde manier om gevels met een unieke persoonlijkheid tot leven te wekken...

Hetzelfde DNA, maar toch anders

Zoals alle EQUITONE materiaalinnovaties is ook het nieuwe vezelcementpaneel tot in het kleinste detail op maat ontworpen. Het is het resultaat van een doorgedreven samenwerking met een internationaal team van architecten. Het unieke oppervlak van de nieuwe EQUITONE [lunara], bedekt met kleine onregelmatigheden, doet denken aan het kraterlandschap van de maan en nodigt architecten en designers uit om vooruitstrevende projecten te creëren. Het heeft als doel gevels visueel onvergetelijk en uniek te maken. Maar het zou een vergissing zijn om alleen naar de esthetiek van het materiaal te kijken. Het heeft nog vele andere voordelen en verenigt de beste technische kenmerken van de EQUITONE vezelcementpanelen.

 

  • Authenticiteit: origineel, volledig in de massa gekleurd materiaal met een zeer expressieve vezelcementstructuur.
  • Individualiteit: door het productieproces heeft elk paneel een unieke kleur, textuur en oppervlak.
  • Brandveilig (geen brandontsteking, noch branduitbreiding)
  • Tactiliteit: ruw, niet-gepolijst vezelcementoppervlak dat als delicaat linnen aanvoelt

 

Equitone [lunara] brandveilig

Het eindresultaat zijn grote vezelcementpanelen (3050 mm x 1220 mm) met een uniek, ruw reliëf, authentieke kleuren en talrijke mogelijkheden (originele uitsnijdingen, perforaties, gravures, enz.). Alleen, of in combinatie met andere materialen, zal EQUITONE [lunara] u toelaten uw creativiteit uit te drukken en uw stempel te drukken om op onnavolgbare wijze te beantwoorden aan de eisen en verwachtingen van onze tijd, niet alleen esthetisch, maar ook technisch.

 

Deze panelen zijn gemaakt van geperst vezelcement, verhard onder stoomdruk, en bestaan hoofdzakelijk uit lucht, water, cement en vezels. Ze zijn onbrandbaar volgens EN 13501-1:2018 en garanderen dus een vorstbestendig, waterdicht en sterk oppervlak. Ze zijn geschikt voor geventileerde gevels, ongeacht het type en de hoogte van het gebouw, en kunnen eenvoudig worden gemonteerd op houten of metalen onderconstructies.

Projecten met [lunara]: drie appartementsgebouwen in Wemmel

Architectenbureau Una|a koos voor het ontwerp van drie appartementsgebouwen in Wemmel voor een combinatie van baksteen voor de bovenste niveaus en EQUITONE [lunara] LA 20 voor het gelijkvloers. Karolina Grudzien van Una|a Architects vertelt dat ze op zoek waren naar een hedendaags en innovatief materiaal. Met zijn mooie minerale en natuurlijke kleur en textuur paste EQUITONE [lunara] precies bij wat ze in gedachten hadden.