oproep

Architecten, laat jullie horen!

21 januari 2022

Omdat ze vinden dat de visies van architecten een betere plaats verdienen in het maatschappelijk debat, bundelen Architectura en NAV de krachten om op hun websites meer opiniestukken van architecten een plaats te geven.

“We willen open organisaties zijn: open voor veel meningen en open om die te delen met de wereld. Daarom verwelkomen we met onze zogenaamde Vrije Tribune organisaties, columnisten en gastbloggers die in de pen willen kruipen. Ook tegengestelde meningen vinden bij ons een plaats, want uit debat kunnen waardevolle nieuwe inzichten komen. Zo willen we onze sector helpen om zich maatschappelijk scherper te profileren”, klinkt het.

 

Het is de bedoeling dat door een poule van gastschrijvers op regelmatige tijdstippen een opiniestuk verschijnt. Die stukken krijgen dan een plaats op de website van zowel Architectura als NAV. Naast het aanbod komt er naast de bestaande opiniestukken van NAV-voorzitter Dirk Mattheeuws zelf en naast die van de vaste columnisten van Architectura, Filip Canfyn en Johan Rutgeers. “De stukken van Dirk reflecteren duidelijk de visie van NAV zelf, die het resultaat is van interne besluitvorming binnen de organisatie. Maar we willen ook plaats geven aan andere stemmen, ook als die een afwijkende mening vertegenwoordiging.” Elke auteur schrijft dus in eigen naam of in die van zijn vereniging. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst.

 

Enkele recente bijdrages:

Interesse?

Wilt u graag zelf een opiniestuk publiceren, contacteer NAV dan via info@nav.be of info@architectura.be