oproep

Help jij mee 170.000 woningen bouwen?

21 januari 2022

De nood aan extra sociale woningen is hoog. Daarom wil de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) ook de private sector, zoals bouwfirma’s, projectontwikkelaars, … betrekken bij de bouw van nieuwe sociale woningen. In het najaar van 2021 lanceerde de VMSW drie oproepen aan de private sector. Bouwfirma’s, projectontwikkelaars en andere private actoren kunnen zo bijdragen aan een hoger aanbod sociale woningen in Vlaanderen.

Campagnebeeld VMSW

CBO

Op 1 oktober lanceerde de VMSW een nieuwe CBO, waarbij private actoren sociale huur- en koopwoningen op een eigen grond bouwen.

 

Benieuwd hoe deze oproep werkt? Expert Bart Velleman legt het je uit in een korte video. Je kan deelnemen tot 11 februari.

 

Design & Build appartementen

Op 20 oktober lanceerde de VMSW Design & Build appartementen, waarbij private actoren appartementen bouwen op gronden van sociale huisvestingsmaatschappijen. De private actor stelt een aantal typeappartementen voor, die sociale huisvestingsmaatschappijen kunnen afnemen via een raamovereenkomst.

 

Benieuwd hoe deze oproep werkt? Expert Bart Velleman legt het je uit in een korte video. Je kan deelnemen tot 28 januari.

 

SVK Pro

Op 16 november volgde SVK Pro waarbij de private actor sociale huurwoningen realiseert om ze uiteindelijk voor minimaal 15 jaar te verhuren aan een sociaal verhuurkantoor. Dit is de enige oproep waarbij private actoren niet verkopen, maar wel verhuren aan een sociale woonactor.

 

Benieuwd hoe deze oproep werkt? Expert Ine De Meyer legt het je uit in een korte video. Je kan deelnemen tot 1 februari.

Bronnen
  • VMSW