Innovatie

StoCleyer B: de look en feel van een traditionele baksteen

17 mei 2022

Sto, expert in gevelisolatiesystemen en -bekledingen, stelt een nieuw type gevelafwerking op basis van minerale componenten voor. StoCleyer B is een gevelstrip met de look en feel van een traditionele baksteen, maar met een geringe dikte en gewicht. De geveltrippen zijn dun, lichtgewicht, onderhoudsarm, duurzaam en vooral héél veelzijdig. De minerale componenten zijn aanzienlijk minder milieubelastend in vergelijking met conventionele materialen.

Minerale gevelbekleding: 5 keer minder CO2-uitstoot dan conventionele afwerkingen 

Gevelbekleding op basis van minerale componenten is in vergelijking met conventionele materialen aanzienlijk minder milieubelastend. De Sto gevelstrippen worden gedroogd bij 60°C en niet gebakken bij +/- 1300°C zoals bij traditionele bakstenen. Dit veroorzaakt vijf keer minder CO2-emissie en kost drie keer minder energie dan bij de productie van een conventionele gevelopbouw. Daarnaast is er aanzienlijk minder restmateriaal en afvalverwerking. 

 

StoCleyer B: baksteenlook, maar dun, licht en duurzaam

Door de geringe dikte en gewicht van de gevelstrippen uit het StoCleyer B assortiment zijn horizontale metselverbanden mogelijk, onthechten de gevelstrippen niet van de onderlaag en kan er aanzienlijk meer ruimte bespaard worden in de gevelconstructie. Door de combinatie van minerale gevelstrippen met een compact gevelisolatiesysteem, krijgt de gevel niet enkel de uitstraling van een baksteen maar behaalt het tegelijkertijd ook een hoge isolatiewaarde.

 

De StoCleyer B gevelstrip biedt deze voordelen zonder in te boeten op levensduur, robuustheid, kwaliteit en esthetiek. Zo heeft de gevelstrip de technische eigenschappen die in grote mate overeenkomen met die van een sierpleister, maar met de uitstraling van een harde bekleding. Bovendien biedt de StoCleyer B een architectonische vrijheid met een waaier aan kleuren en oppervlaktestructuren.