Architect in de praktijk

Screening van uw architectencontract

25 januari 2022

Bouwen is uitgegroeid tot een complexe materie. Naast de hoge prestatie- en comforteisen zijn er steeds meer partijen betrokken bij een bouwproject. De bouwheer legt een stevig budget op tafel en hij wil waar voor zijn geld. Maar wat als het misgaat? Wie zal de hete aardappel doorgeschoven krijgen? Regelmatig dreigen architecten door een slecht opgesteld contract de dupe te worden van problemen op de werf. Met alle gevolgen van dien.

In samenwerking met GSJ advocaten biedt NAV zijn leden onderstaande contractscreening aan.

'Missing Links' in uw contract? Laat uw architectencontract screenen

Soms dreigen architecten door een slecht opgesteld contract de dupe te worden wanneer het misgaat. NAV biedt haar leden de kans om hun architectencontracten te laten screenen op valkuilen en belangrijke hiaten. U kan ons uw architectencontract bezorgen en binnen de 10 werkdagen bezorgen wij u onze opmerkingen.

 

Hoe gaat deze screening in zijn werk?

U bezorgt ons via onderstaand mailadres uw architectencontract(en) in een WORD versie. Om praktische redenen wordt de toegelaten lengte van een contract beperkt tot 20 bladzijden. Voeg op één A4 een korte omschrijving toe van de situatie waarin u het contract wil toepassen. Is het een publieke of private opdracht? Wat is de hoedanigheid van de bouwheer? Treedt u zelf op als architect of uw Laruelle-vennootschap? Welke taken zal u uitvoeren? Zijn er bijzondere zaken waarvoor u vreest of waarvoor u bezorgd bent ?...

 

Met ondersteuning van GSJ advocaten bezorgt NAV u de opmerkingen in uw overeenkomst waarin naast de melding van kennelijke hiaten en valkuilen tevens zo mogelijks tips en suggesties worden gegeven.

 

Deze dienst wordt enkel aan NAV-leden aangeboden aan het tarief van € 200 (excl. BTW) per contract.

 

NAV staat samen met GSJ advocaten garant voor een discrete analyse van uw gegevens.

 

Bezorg ons uw contract via helpdesk@nav.be