Innovatie

Industriële nieuwbouw in hartje Westhoek

5 september 2022

In het landelijke Poperinge rijst een gezinswoning uit de grond. Letterlijk: want door te kiezen voor een staalconstructie en de Usystem dakelementen is de woning op zo’n twee weken wind- en waterdicht. Een slimme combinatie die niet alleen tijd, maar ook budget bespaart!

Landbouwer Kevin Beddeleem nam alles-in-één bouwbedrijf Zinder onder de arm voor zijn nieuwbouw. Hij vertelde hen over de wensen en budget van zijn gezin voor de woning op de bestaande boerderij, Zinder deed de rest.

 

Een nieuwe kijk op bouwen 

Tom Ghyselen, bouwcoördinator bij Zinder: “We begeleiden onze klanten van een wit blad tot de eindafwerking. Voor deze woning combineren we klassieke, moderne en industriële elementen die passen binnen het budget en die zorgen voor de gewenste uitstraling.”

 

Zo kwamen ze uit op een staalstructuur als basis met een zadeldak uit Usystem dakelementen. Tom: “De staalstructuur staat er op een goeie week, de dakelementen plaatsen duurt twee dagen. Een wind- en waterdichte woning op twaalf dagen in plaats van de klassieke negen weken is duidelijk een enorm verschil!”

 

Snel en stijlvol dak

Zinder raadde Usystem Roof DS Mineral Wool niet alleen aan omwille van de snelheid, ook qua prijs-kwaliteit scoort het heel goed. Tom: “Uit voorgaande projecten blijkt keer op keer hoe mooi de wensen van de klant, het budget en de bouwtijd matchen met deze dakelementen.”

 

Ook dakwerker Marijn Gauquie van Dakwerken Gauquie is met deze woning niet aan z’n proefstuk toe: “We hebben al zo’n 8 jaar ervaring met de dakelementen en werken er graag mee. Ze worden helemaal op maat geleverd, waardoor wij geen zaagwerk hebben en ook de plaatsing gaat heel vlot. Een klassiek dak timmeren duurt gemakkelijk een week, de dakelementen plaatsen we met z’n drieën op slechts twee dagen tijd!”

Een comfortabele thuis

Binnen de industriële stijl werd geopteerd voor een afwerkingsplaat op het dak. “We adviseerden dakelementen met minerale wol om het akoestisch comfort te verhogen. Extreme weersomstandigheden zijn zo minder goed te horen”, vertelt Tom van Zinder.

 

Kevin kijkt er alvast naar uit om in z’n nieuwe thuis te wonen. “We kozen voor een binnenafwerking uit witte melamine voor de dakelementen. Die strakke look zal zowel in de leefruimte als in de slaapkamers zichtbaar zijn.”

Een volledig afgewerkt dak in twee dagen tijd? Het kan, met de Usystem dakelementen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw projecten? Ontdek de verschillende uitvoeringen of contacteer Unilin voor advies op maat!