oproep

Oproep Energiehuizen: deel jouw expertise als architect met bezorgde gezinnen (freelance)

5 oktober 2022

Als architect weet je als geen ander welke energie-investeringen de meeste impact hebben. Die informatie maakt een wereld van verschil voor bezorgde gezinnen in de huidige energiecrisis. Kan jij de volgende maanden tijd vrijmaken om de Energiehuizen te ondersteunen? Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) zoekt dringend freelancers.

Heel wat Vlaamse gezinnen hebben het moeilijk om hun energierekening te betalen. Zij hebben meer dan ooit behoefte aan advies en begeleiding om energie te besparen en op een menswaardige manier de winter door te komen.

 

Energiehuizen

De 18 Vlaamse Energiehuizen spelen hierin een cruciale rol: zij beantwoorden vragen over energie, wijzen de richting naar de juiste steunmaatregelen en ontzorgen gezinnen bij energiebesparende renovaties. De huidige energiecrisis veroorzaakt echter zo’n ongeziene toestroom van burgers naar de energiehuizen dat zij handen tekort komen.  

 

Om meer mensen met advies en hulp te kunnen bijstaan tijdens deze crisis, roept het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap erkende energie-experts op om tijdens de volgende maanden hun expertise mee in de strijd te gooien.

 

Jouw profiel?

Architecten, energiedeskundigen en EPB-verslaggevers kunnen zich kandidaat stellen om in opdracht van het VEKA en tegen betaling het energiehuis in hun regio te versterken.

 

Wanneer?

Met de geselecteerde kandidaten wordt een aantal te presteren mandagen in de periode 10 oktober 2022 – 31 maart 2023 afgesproken. Vervolgens zal het VEKA een dienstenovereenkomst afsluiten.


Vergoeding engagement?

Voor het maatschappelijk engagement voorziet VEKA een beperkte dagvergoeding van 600 euro (inclusief btw) per dag (8 uur). Per ondernemingsnummer kan maximaal een overeenkomst voor 60 dagen worden afgesloten.

 

In afstemming met het Energiehuis zullen de geselecteerde professionals voornamelijk worden ingezet voor: 

  • het behandelen van vragen en verlenen van advies (per mail of aan het loket)   
  • renovatiebegeleiding
  • begeleiding bij aanvraag van de Mijn VerbouwPremie en andere financiële steunmaatregelen.

Interesse?

Stel je kandidaat via de website www.mijnenergiehuis.be. Met jouw postcode vind je het Energiehuis in jouw regio.

 

Vermeld bij je kandidatuur bondig je relevante ervaring, het aantal dagen waarvoor je je kan vrijmaken voor dit initiatief en de wijze waarop je deze dagen wenst in te vullen (halve dagen of volle dagen, voorkeurdagen, …).