Nieuws

Gezocht: 30 afgestudeerde architecten voor de Meesterproef 2022 Sociaal Wonen

19 oktober 2022

Je bent net afgestudeerd als architect en je staat te popelen om je stempel op de wereld te drukken. Alleen moet iemand jou wel een kans geven natuurlijk. Daarom lanceert het Team Vlaams Bouwmeester de ‘Meesterproef Sociaal Wonen’, een wedstrijd voor jonge creatievelingen. Stel je kandidaat en wie weet realiseer je binnenkort je eigen sociale woonproject, onder de vleugels van ervaren meters en peters.

Foto: Team Vlaams Bouwmeester

Meesterproef?

De Meesterproef geeft jonge ontwerpers en kunstenaars een kans om een eerste overheidsopdracht uit te voeren. De laureaten worden intensief begeleid door het Team Vlaams Bouwmeester.

 

Thema 2022: sociaal wonen

Wonen is een basisrecht, maar bouwen, kopen en huren worden steeds duurder. Net daarom moeten we als samenleving volop inzetten op sociale woonprojecten. De rol van architecten is hierbij doorslaggevend.

 

Met de ‘Meesterproef 2022 Sociaal Wonen’ wil de Vlaamse Bouwmeester een nieuwe generatie ontwerpers uitdagen om ambitieuze, kwaliteitsvolle ontwerpen te realiseren.

 

“De kwaliteit van de ontwerpen en kunstinterventies van de Meesterproef 2019 was zeer hoog”, klinkt het. “We hopen met deze nieuwe editie opnieuw een grote groep enthousiaste ontwerpers warm te maken om mee na te denken over een vernieuwende manier van sociaal wonen.”

Stel je nu kandidaat

Heb jij interesse om een sociaal woningbouwproject te realiseren, bezorg dan je interesseformulier vóór zondag 13 november 2022.