Nieuws

Henry van de Velde Awards 2023: stem op jouw favoriet

17 november 2022

Flanders DC reikt op 7 februari 2023 de prestigieuze Henry van de Velde Awards uit. Deze prijzen belonen Vlaamse designprojecten die een positieve impact hebben op onze samenleving. Uit honderden inzendingen heeft de jury alvast 27 laureaten in 9 categorieën geselecteerd. Stem nu op jouw favoriet.

Maakleerplek Leuven, kanshebber in de categorie Spaces © Stijn Bollaert

Het is al de 29ste keer dat de Henry van de Velde Awards worden toegekend aan producten, projecten en diensten die de meerwaarde van design laten zien.  

 

Spaces

In de categorie Spaces is 'Maakleerplek' in Leuven een van de laureaten. Met dit project geeft POLO Architects een nieu­we invul­ling aan de Silo’s en Molens Van Orshoven. Scholieren, kunstenaars en ondernemers krijgen er de kans om kennis uit te wisselen en samen dingen te maken. Flexibiliteit staat centraal in het ontwerp: functies kunnen makkelijk wijzigen naargelang de noden van het moment.

 

Ook de belevingsexpo Tabloo (Bailleul Ontwerpbureau) en de duurzame interieurrenovatie  van de Thalys Ruby (Yellow Window & Matali Crasset) pronken op de shortlist in de categorie Spaces. 

 

Stemmen

Nu de alle laureaten gekend zijn, selecteert de jury per categorie één Gold, Silver en Bronze Award-winnaar. Er is ook een publieskprijs, de Public Gold Award. Je kan nog tot en met 20 december stemmen op jouw favoriete project.