oproep

Jouw ruimtelijk referentieproject in de media?

7 december 2022

Realiseerde jij een project dat staat voor goed ruimtelijk rendement? Dan maak je kans op de publicatie van een artikel én een videoreportage op de websites van NAV, de Vlaamse Overheid en Architectura.be. We koppelen daaraan de nodige promotie op onze sociale mediakanalen en in onze tijdschriften. Reageer voor 27 januari 2023.

Happiness Harbour Vilvoorde - cuypers & Q architecten - Foto: Marc Sourbron

Concreet zoeken we o.a. ...

  • Realisaties met een bijzonder verhaal: innovatie die tot de verbeelding spreekt, een positieve samenwerking met architect of lokaal bestuur, sociale vitaliteit, biodiversiteit, groen-blauwe dooradering, …
  • Gebouwen met een goede ligging in de stad(srand) of dorpskern
  • Kleinschalige projecten die mooi in de omgeving passen en toch een verrassende dichtheid realiseren
  • Herontwikkelingen (binnen het ruimtebeslag)
  • Projecten met een mix van functies

 

Ruimtelijk rendement betekent verdichten. Verdichten door meer te bouwen op dezelfde oppervlakte, door functies te mengen, door ruimte te hergebruiken of tijdelijk te gebruiken. Het gaat over meer doen met minder. En dat is nodig. Zo vrijwaren we de open ruimte. 

 

Waarom zoeken we voorbeeldprojecten?

Simpel: we willen opdrachtgevers in ons land overtuigen om meer te doen met de schaarse ruimte. Het potentieel illustreren we aan de hand van inspirerende cases van Vlaamse architecten. Want als architect weet je als geen ander hoe je ruimtes optimaal benut.

Stuur jouw project in!

Voldoet jouw gebouw aan één of meerdere criteria? En wil je jouw kennis en ervaring met ons delen? Stel je dan nu kandidaat! Mail voor 27 januari naar omgeving@nav.be met een kort woordje uitleg over het project.

 

En wie wie weet staat je gebouw binnenkort te schitteren tussen deze voorbeeldprojecten van de Vlaamse Overheid.