event

Solarvakbeurs InterSolution in Gent: 40% groter

18 januari 2023

Op 25 en 26 januari is het verzamelen geblazen in Flanders Expo in Gent voor wie op de hoogte wil zijn van de laatste nieuwe ontwikkelingen in de internationale solarmarkt. Dan vindt de 11e editie plaats van netwerk- én vakbeurs InterSolution.

Innovaties en trends op het vlak van zonnepanelen, batterijen, omvormers en gerelateerde producten worden er onthuld. Omwille van de grote opkomst van exposanten én de talrijke nieuwigheden die dit jaar gedemonstreerd zullen worden, is de beursvloer 40% groter! Toegang is exclusief voor professionals en gratis via online voorregistratie met code P1009997. Tijdens de nocturne op woensdag is de beurs tot 20 uur te bezoeken.

 

Energieke beurs

Er zijn weer meer dan voldoende redenen om InterSolution te bezoeken. Zo is er een belangrijke rol voor de solarindustrie weggelegd bij de energietransitie. Er zitten dan ook heel wat vernieuwingen aan te komen, die op de vakbeurs aangekondigd zullen worden of die voor het eerst te zien zijn.

 

Met het stijgen van de gas- en elektriciteitsprijzen, gaan consumenten onverminderd door met de aankoop van zonnepanelen. De wereldwijde vraag blijft groeien. Indak zonne-energiesystemen zijn steeds meer in trek. Op InterSolution maakt u kennis met de zonnepanelen van de toekomst.


Ook de belangstelling voor zonnecollectoren groeit. Zonnewarmte zal van grote betekenis zijn voor de energieswitch.


Energieopslag is niet meer weg te denken uit de zonne-energiemarkt, en dus ook niet uit het beursaanbod. In Vlaanderen is de thuisbatterij definitief doorgebroken.


Omvormerleveranciers blijven investeren in nieuwe producten. Het elektriciteitsnet vereist alsmaar meer intelligente omvormers. Voor de residiëntiele markt bieden leveranciers steeds vaker hybride omvormeroplossingen aan, die componenten van een pv-omvormer en batterijomvormer combineren.


Op het gebied van montage hebben systeemfabrikanten bij hun productinnovaties in toenemende mate aandacht aan circulariteit en het beperken van grondstoffen.

 

Opnieuw kunnen bezoekers gratis Masterclasses van verschillende exposanten bijwonen, gespreid over beide beursdagen, over uiteenlopende onderwerpen. Bezoekers hebben er de kans om vragen te stellen en zijn zo weer helemaal mee met de laatste nieuwe ontwikkelingen.

InterSolution in het kort

InterSolution biedt een 360°-overzicht van solargerelateerde toepassingen: batterijen, bedrading, fixatiesystemen, meet- en regeltechnieken, monitoringsystemen, montagesystemen, omvormers, productie-uitrusting, PV-modules, regulatoren, software, trackers, warmtepompen, zonneboilers, zonnecellen, zonnecollectoren, zonnepanelen… Naast heel wat trouwe exposanten, zullen ook enkele nieuwkomers zich voor het eerst aan de markt presenteren. Raadpleeg de exposantenlijst online.

 

www.intersolution.be