Innovatie

Trespa: state-of-the-art gevelplaten, buitenbekleding en scientific surface solutions

25 januari 2023

Het verhaal van de wereldwijde reis van Trespa begon 60 jaar geleden. Het bedrijf begon aanvankelijk als lokale producent van vezelplaten, maar schakelde al snel over naar de markt voor HPL-materialen. Door de rijke historie, die wordt gekenmerkt door passie en hard werken, kan het bedrijf nu putten uit ruime ervaring en loopt het voorop in marktinnovatie en het creatieve ontwerpproces.

M2181 IO House 2 - Foto: Trespa

"Bij Trespa streven we ernaar onze leefruimtes en stedelijke landschappen te verbeteren met blijvend mooie, innovatieve oplossingen. Architecten en aannemers over de gehele wereld passen al meer dan 60 jaar Trespa®-producten toe in een breed scala van gebouwen, van bedrijfsgebouwen tot gezondheidszorg, van appartementsgebouwen tot particuliere woningen."

 

"Duurzaamheid is niet iets waarover je droomt, maar iets wat je doet. Het gaat niet om woorden, maar om daden. Daarom is alles wat Trespa doet er altijd op gericht zowel voordelen voor het milieu, onze bedrijfsvoering, ons bedrijf als onze klanten te leveren. Zo verbeteren wij continu en maken wij duurzaamheid waar. Duurzaamheid draait bij Trespa om gezond verstand, een op feiten gebaseerde benadering en volledige integratie in onze bedrijfsplanning. Bij ons gaat het er niet om de impact van het productieproces helemaal tot nul terug te dringen, maar gaat het om een lange levensduur en een cradle-to-gate-benadering, waardoor materialen en producten kunnen worden teruggevoerd in de productiecyclus en nieuwe, nog betere producten kunnen worden."

Meteon L9000 Next Material House (nemho) - Foto: Trespa

Wat maakt HPL zo duurzaam?

"De belangrijkste factor voor duurzaamheid: een lange levensduur. De levensduur van onze producten vormt het uitgangspunt voor onze duurzaamheidsstrategie. Hoe langer het product meegaat, des te langer is de periode waarover de milieu-impact in verband met de productie van grondstoffen en het productieproces kan worden uitgesmeerd. Omdat ze minder vaak vervangen hoeven te worden, leiden producten die lang meegaan tot een geringer gebruik van grondstoffen, lagere uitstoot van vervuilende stoffen en minder afval dan goederen met een korte levensduur."

 

"De uitzonderlijke kwaliteit van al onze producten is een gevolg van deze visie, omdat het per definitie zeer duurzame materialen zijn die lang meegaan."

 

"Voortbouwen op een lange levensduur: Cradle-to-Gate-benadering. Wij willen voortbouwen op de lange levensduur van onze producten door de productie ervan steeds duurzamer te maken. Dit doen we door de impact te beperken van het cradle-to-gate-gedeelte van de levenscyclus van onze materialen: vanaf het moment van winning van de grondstoffen tot aan de poort van ons bedrijfsterrein."

NA14 Residence Germany 4 - Foto: Trespa

‘s Werelds toonaangevende innovator van architectonische materialen

"Innovatie is de basis van onze aanpak. Trespa maakt gebruik van state-of-the-art technieken om gevelplaten, buitenbekleding en scientific surface solutions te realiseren. Hun levendige kleuren en beeldende texturen trekken overal ter wereld de aandacht. Bovendien zijn de High Pressure Laminate (HPL)-producten door hun eenvoudige montage, lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid zeer geliefd bij architecten, installateurs, bouwprofessionals en eigenaren van gebouwen."

Contacteer Trespa

Nuttige links