Nieuws

Geopunt is vernieuwd

27 januari 2023

Geopunt, het centraal platform voor locatiegebonden informatie in Vlaanderen, is vernieuwd. Het gebruiksgemak is verbeterd. Je kan het platform nu bijvoorbeeld ook mobiel raadplegen. Goed nieuws voor architecten die Geopunt dagelijks gebruiken als werkinstrument!

Credits: Vlaanderen Digitaal

Geopunt bestond al tien jaar en de website was daarom aan vernieuwing toe. Bij het ontwerp van de nieuwe website ging veel aandacht naar gebruiksvriendelijkheid en een intuïtieve navigatie. "Er werden enkele belangrijke nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Eén daarvan is dat Geopunt nu ook mobiel kan geraadpleegd worden. Een evidentie eigenlijk,” vertelt Laura D’Heer, productowner Geopunt bij Digitaal Vlaanderen. “We bieden ook opnieuw tekenen en meten aan, je kunt andere publieke open kaartlagen toevoegen en we blijven de plugins van Geopunt voor GIS-toepassingen ondersteunen. Dat alles in een hedendaagse look in de herkenbare Vlaamse huisstijl.”

 

Geopunt is voor architecten een handig instrument in het werkproces. De informatie uit Geopunt komt uit honderden officiële bronnen die door de diverse overheden onderhouden worden en zeer betrouwbaar zijn. Het aantal nieuwe kaartlagen in Geopunt groeit maandelijks en naast kaartinformatie biedt het platform ook interessante informatie over de herkomst van de data. Die vind je in de metadata. Ontdek de nieuwe website hier.