Innovatie

Meer leefruimte dankzij Reynaers Aluminium wintertuinen

16 februari 2023

Een nieuwbouw is vandaag veelal kleiner dan 20 jaar geleden. Daarom is het van belang om alle ruimtes zo optimaal mogelijk te benutten. Dankzij een wintertuin breid je een appartement uit met een leefruimte die flexibiliteit creëert. Op deze manier behoud je contact met de omgeving én realiseer je een buffer tussen jouw leefruimte en de omgeving. Een win-win situatie dus!

Foto: Reynaers Aluminium

Wat is een wintertuin?

Een wintertuin is een omsluiting van het terras met transparante, opengaande glaselementen. Deze oplossing kan gesloten worden tijdens de herfst en winter zodat je beschut bent tegen regen en wind én geopend worden tijdens de lente en zomer om optimaal te genieten van de omgeving. Er wordt als het ware een extra leefruimte toegevoegd aan een appartement.

 

Waarom kiezen voor aluminium als systeem voor wintertuin?

Omdat een wintertuin zich aan de buitenkant van een appartementsgebouw bevindt, kies je best voor een materiaal dat tegen een stootje kan. Zo is aluminium weerbestendig én is het enorm onderhoudsvriendelijk waardoor het een lange levensduur heeft. Bovendien is aluminium een duurzaam product doordat het 100% recycleerbaar is.

 

Aluminium is een heel sterk materiaal waardoor het slanke profielen toelaat. Daarnaast biedt aluminium een uitgebreid aanbod van zowel niet-geïsoleerde oplossingen, als uitstekend isolerende oplossingen. Zo kies jij wat het

beste past bij jouw project.

 

Reynaers Aluminium oplossingen voor wintertuinen

Reynaers Aluminium biedt volgende reeksen aan voor wintertuinen. Deze zijn in combinatie met enkelvoudig glas.

 

  • ConceptSystem 59 Parallel is een niet-geïsoleerde oplossing voor slanke aluminium ramen. Voor wintertuinen kan je kiezen voor een vaste beglazing die de functie van borstwering uitoefent met daarboven een opengaand deel of voor opengaande delen over de volle hoogte, gecombineerd met een borstweringssysteem als doorvalbeveiliging.
  • Ook het integreren van schuiframen in wintertuinen is mogelijk in combinatie met een borstwering. Zo kan er gekozen worden voor de niet-thermisch onderbroken reeks ConceptPatio 45 Parallel of ConceptPatio 68 Parallel waarbij er een borstwering wordt voorzien ter hoogte van de openschuivende vleugel.

 

Wens je een oplossing met een uitstekende thermische isolatie? Dan kan er gekozen worden voor de standaard raam-en gevelsystemen van Reynaers Aluminium. Deze kunnen voor een wintertuin gecombineerd worden met dubbele beglazing.