oproep

Henry van de Velde Awards 24: inschrijvingen zijn geopend

25 april 2023

Zoals elk jaar betekenen de Henry van de Velde Awards een kroon op het werk van ontwerpers en bedrijven die design op een slimme manier integreren in hun onderneming. Ben je als architect trots op een gerealiseerd project? Registreer je dan nu voor een van de negen categorieën en maak kans op deze felbegeerde designprijs.

Maakleerplek Leuven, Bronze Award 23 - Polo - Foto: Stijn Bollaert

De Henry van de Velde Awards tonen en bekronen zowel Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten, projecten, diensten en systemen die, dankzij het slim inzetten van design, een positieve impact hebben op de samenleving, het milieu en de economie. Via de eigen communicatiekanalen, de feestelijke awarduitreiking in Bozar en een eigen publicatie vormen de Henry van de Velde Awards een platform bij uitstek voor design uit Vlaanderen. 

 

De Henry van de Velde Awards worden uitgereikt door Flanders DC en zijn de belangrijkste designprijzen in België. Voor het 30ste jaar (!) op rij nodigt Flanders DC ontwerpers, ontwerpbureaus, bedrijven en opdrachtgevers uit om hun allerbeste werk in te sturen. 

 

Categorieën

De deadline is 31 mei 2023, zo krijgen ontwerpers en bedrijven ruim de tijd om hun beste werk van het afgelopen jaar in te schrijven voor deze wedstrijd. Indienen is bovendien gratis en kan binnen één of meerdere van de volgende categorieën:

  • Business Innovation
  • Consumer
  • Crafts
  • Design Research
  • Digital Product
  • Environment
  • Graphics
  • Habitat
  • Spaces 

 

Een vakjury van onafhankelijke experts zal op basis van de ingediende dossiers drie winnaars per categorie selecteren, die een Gold, Silver of Bronze Award ontvangen.

De winnaars worden meegenomen in een uitgebreide PR- en communicatiecampagne en worden bekroond tijdens een feestelijke awarduitreiking in Bozar te Brussel. 

 

De Henry van de Velde Awards worden georganiseerd door Flanders DC, in samenwerking met VLAIO, Bozar, OVAM, VMM en Bokrijk

Jouw project indienen?

Op 4 mei organiseert Flanders DC het webinar "Je project indienen voor de Henry van de Velde Awards 24" met winnaars Pieter Lesage (Studio Dott) en Jo Klaps (Brussels Lof). Registreren hier gratis

Voor alle info en wedstrijdinschrijvingen: henryvandevelde.be