event

Festival van de Architectuur 2023: kijk met een frisse, speelse blik naar onze omgeving

5 juni 2023

Van 5 tot en met 10 september 2023 pakken het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) en DE SINGEL uit met het Festival van de architectuur (F/a).

Het Steen, NoaArchitecten 2021 © Kim Zwarts

Voor deze vierde editie keert het F/a terug naar zijn thuisstad Antwerpen. Onder de titel ‘Een speelveld’ nodigen het VAi en DE SINGEL iedereen uit om te proeven van architectuur in de breedste zin van het woord. Met tal van voorstellingen, expo’s, kinderateliers, een markt voor jonge makers en installaties van kunstenaars dagen ze je uit om anders naar je omgeving te kijken.  

 

Want kijk eens om je heen. De kans is groot dat je op een dichtbebouwd landschap uitkijkt. Alles lijkt letterlijk vast te staan. Toch kunnen we die bestaande lijnen ook lezen als een uitnodiging om verder te tekenen. Kom er tijdens het Festival van de architectuur, samen met ontwerpers en kunstenaars, over meepraten, ontdekken en beleven.  

 

Noteer de data alvast in je agenda.

 

Ontdek hier het volledige programma.

  • Festival van de architectuur 
  • 05.09.2023 t.e.m. 10.09.2023 
  • DE SINGEL, Antwerpen  

Het Festival van de architectuur is een initiatief van het Vlaams Architectuurinstituut samen met DE SINGEL, mogelijk gemaakt dankzij Nationale Loterij, Vlaamse Gemeenschap en Reynaers Aluminium. Culturele partners: UHasselt en Herita 

Met promotionele steun van A+ Architecture in Belgium, NAV en Architectura

Dank aan de spelers van de Nationale Loterij: dankzij hen steunt de Nationale Loterij dit jaar opnieuw het Festival van de architectuur van het Vlaams Architectuurinstituut