event

Antwerpen gaststad voor meest speelse editie Festival van de architectuur

18 augustus 2023

Van 5 tot en met 10 september 2023 pakken het Vlaams Architectuurinstituut en DE SINGEL uit met het Festival van de architectuur. Ze beloven er een speelse editie van te maken met een waaier aan workshops en voorstellingen voor jong en oud. Place to be is dit jaar Antwerpen. Maar ook in de rest van Vlaanderen kun je erop uittrekken: tijdens de Dag van de architectuur, op 10 september, openen tientallen bijzondere gebouwen de deuren voor het publiek. Als trotse eventpartner delen we alvast onze suggesties.

Het Steen - noAarchitecten - Foto: Kim Zwarts

Klap even je laptop toe, leg je smartphone weg. En kijk om je heen ... De kans is groot dat je een dichtbebouwd landschap ziet. Is er ruimte voor verandering?

Het Festival van de architectuur omarmt de omgeving en bekijkt die met een nieuwe blik. Want we kunnen de bestaande lijnen ook lezen als een uitnodiging om verder te tekenen. Als een speelveld.

Dit jaar keert het Festival van de architectuur terug naar Antwerpen. Je proeft er zes dagen lang van architectuur in de breedste zin van het woord: neem deel aan workshops, lezingen, voorstellingen, expo's, ...

Afsluiter van dit festival is de Dag van de architectuur, op zondag 10 september. Naar goede gewoonte openen dan bijzondere gebouwen in heel Vlaanderen de deuren voor het brede publiek. Dit jaar valt de Dag van de architectuur trouwens samen met Open Monumentendag: hedendaagse architectuur en erfgoed ontmoeten elkaar.

Onze tips