Innovatie

Binnenkijken: de renovatie van een villa in Gistel

30 augustus 2023

Een renovatie is voor heel wat eigenaar-bewoners een langetermijnproject. Zeker wanneer een woning instapklaar is, worden werkzaamheden in verschillende fases ingepland. Doorgaans geldt de regel van de mate van urgentie. Sommige werken gebeuren uit noodzaak, andere op basis van persoonlijke voorkeuren, en dat allemaal binnen een vooropgesteld budget. Vandaag spelen er echter ook een aantal andere belangrijke factoren een rol. De gezondheids- en energiecrisis leerden ons dat ons welzijn, zowel thuis als op het werk, ontzettend belangrijk is en dat we onze leef- en werkomgeving graag wat vergroenen, dit alles met het oog op een kleinere voetafdruk en een lagere energiefactuur.

Foto: Kömmerling

“Duurzame raamprofielen, zonder enig compromis”

Met deze insteek werd een mooi pand in Gistel, dat werd betrokken door een jong gezin met twee kinderen, flink aangepakt. De alleenstaande villa uit de jaren ’60 kreeg de voorbije jaren een aantal mooie upgrades, waarvan misschien wel de grootste ingreep onlangs gebeurde: alle oorspronkelijke houten raamprofielen met enkele beglazing werden vervangen door PVC ramen van Kömmerling. De unieke rotonde (het ronde deel van de woning) en de aansluiting van een dubbel vensterdeur op een bestaande vloer maken van dit project iets unieks voor Kömmerling.

 

 “Hoewel we in verschillende ruimtes nog wat werk hebben op vlak van isolatie, is het effect van onze nieuwe PVC ramen nog moeilijk weg te denken. Als je weet dat er best wat verkeer (inclusief openbaar vervoer) onze voordeur voorbijrijdt, dan begrijp je dat we als gezin met twee heel jonge kindjes binnenshuis erg genieten van het comfort van onze nieuwe isolerende en geluiddempende PVC-ramen”, aldus eigenaar Jorgen C.

Kömmerling

Kömmerling

“Een zorgeloos traject”

“We gingen op zoek naar een betrouwbare, lokale partner om ons huis alweer een stukje ‘sterker’ te maken en vonden die bij DESENDER Lode ramen en deuren. We zijn erg tevreden dat we via hen de PVC ramen van Kömmerling ontdekten. Met enige gevoeligheid voor prijs-kwaliteit én locatie, vonden we bovendien iemand die stijlvolle profielen in de gewenste kleur (zonder extra afwerking) kon plaatsen. Bij de Kömmerling Select fabrikant Desender konden we rekenen op een fijne ontvangst, een gedetailleerde opmeting en een uiterst nauwkeurige afwerking. En dat allemaal volgens de afgesproken voorwaarden, terwijl de markt tussen het ogenblik van onze beslissing en de uiteindelijke plaatsing erg prijsgevoelig was. We genoten de voorbije maanden van een zorgeloos traject – vandaag van een aangename leefomgeving voor ons gezin.”

 

Dankzij de technische eigenschappen en de uitstraling van de profielen van Kömmerling scoort deze villa opvallend beter op vlak van isolatiewaarde (zowel qua temperatuur als geluid) en behoudt het tegelijkertijd z’n unieke karakter. Een duurzame ingreep dus, zonder enig compromis.

Kömmerling

Kömmerling