Nieuws

5 mantra’s voor iedere startende architect

7 september 2023

Ben je kersvers stagiair-architect? Of ga je, na een geslaagde stage, aan de slag in het brede werkveld van onze sector? Hou dan deze vijf tips altijd in het achterhoofd.

Sta op je strepen

Sta open voor nieuwe uitdagingen, maar sta ook op je strepen. Op onze site voor afgestudeerde architecten vind je een handig overzicht van je rechten, plichten een mogelijkheden. Experts geven er op een behapbare manier advies rond boekhouding, statuut, sociale bijdrage, aansprakelijkheid, ... 

 

Onderschat jezelf niet

Onderscheid je met je passie en analytisch denkvermogen. Startend architect Marion en haar stagemeester Jozef delen hun tips om te groeien als architect. "Je moet beslissingen durven maken én ze terugkoppelen naar zowel je collega's als klanten, aannemers, enzovoort. Wanneer beslissingen tijdig bijgestuurd worden, leer je uit fouten nu eenmaal het meest."

 

Haal je helm boven

Ga zo snel mogelijk naar de werf. Je leert er omgaan met andere bouwpartners, een cruciale competentie in onze veelzijdige job

 

Versterk je netwerk

Word lid van onze community en leer van elkaar. Als stagiair of student is het NAV-lidmaatschap volledig gratis.

 

Denk niet in hokjes

Er zijn veel meer mogelijkheden met je architectendiploma dan eerst gedacht. Vraag maar aan Elise Noyez, Lien Hillewaere en Melanie Vercruysse. Elise is fotograaf en copywriter, Lien is directeur van de Bouwmaatschappij in Ronse en Melanie ondersteunt collega-architecten met al hun energie- en klimaatvragen. Drie erg uiteenlopende trajecten die illustreren hoe veelzijdig de opleiding is.