Innovatie

VMZINC, een waaier aan mogelijkheden

13 september 2023

Zink staat bekend als een flexibel en natuurlijk materiaal dat zich eenvoudig laat bewerken en waar een architect zijn creativiteit in kwijt kan. Ontdek nu de mogelijkheden van dit fantastische materiaal als gevel- of dakbekleding.

Laval project

De typische zinkeigenschappen zorgen ervoor dat de producten van VMZINC totale architecturale vrijheid creëren. Door een waaier aan oppervlakteaspecten – bruin, groen, grijs, blauw, rood, antraciet, Pigmento on demand – biedt zink chromatische variaties en gaan ze harmonieus samen met andere natuurlijke materialen.

 

Unieke look voor zowel nieuwbouw en renovatie

Dankzij de verschillende kleurmogelijkheden biedt VMZINC een unieke look aan ééngezinswoningen, appartementen of publieke gebouwen. Het materiaal speelt met het licht en kan in allerlei vormen tot stand komen. Enkele bekende voorbeelden zijn het commercieel centrum Dockx in Brussel, de renovatie van het Jubelpark of Creagora gebouw in Namen.
 

Pôle des savoirs

Creagora

Zink is een materiaal met een rijke geschiedenis maar staat niet stil. Ook nieuwe toepassingen en innovaties van VMZINC worden volop ingezet in architecturale parels. Voor Pôle des Savoirs in Luik bijvoorbeeld werd er gekozen voor geperforeerde zinken gevels die een thermisch voordeel bieden. De zinken panelen filteren de warmte van hevig zonlicht terwijl het natuurlijke licht in het gebouw behouden blijft.

 

Tenslotte is zink ook enorm duurzaam waarbij het materiaal 100% recycleerbaar is en tot 99% circulair. Een materiaal dat dus voldoet aan de milieunormeringen en tal van certificaten in zijn arsenaal heeft. Bovendien heeft het tijdens het productieproces een geringe hoeveelheid aan energie nodig en is het onderhoudsarm.

 

Brochure Oppervlakteaspecten

Ontdek de brochure Oppervlakteaspecten waarin we aan de hand van gerealiseerde projecten de waaier aan mogelijkheden illustreren.

 

Gratis download.

Webinar

Meer zin om de mogelijkheden te ontdekken via een Webinar? Herbekijk nu de laatste webinar ’20 projecten rond de wereld' waarin de verschillende aspecten aan bod komen in binnen- en buitenlandse projecten.

 

Herbekijk het webinar.