Innovatie

Het inrichten van kindvriendelijke sanitaire ruimtes met een speels karakter

Geberit • 28 mei 2024

De Geberit Bambini serie zorgt voor kindvriendelijke sanitaire ruimtes, met de voornaamste focus op hygiëne en ergonomie. Vanaf april 2024 kreeg de serie een update met innovatieve en functionele verbeteringen. De serie is bovendien zo ontworpen dat het onderhoud en de schoonmaak van de producten zo weinig mogelijk werk vraagt.

De vernieuwde Geberit Bambini serie is vanaf april 2024 te verkrijgen met innovatieve en functionele verbeteringen.

Ergonomische verbetering voor kinderen

Merk je dat de kinderen nog vaak begeleid moeten worden als ze naar de wc gaan? Staat de wc te hoog, de kraan te ver weg of kunnen ze niet zelf doorspoelen? Geberit zorgt er met de Bambini serie voor dat de producten volledig aangepast zijn aan de leeftijd en de grootte van het kind, waardoor ze dit in de toekomst allemaal meer zelfstandig kunnen. Daarnaast is de serie ook ontworpen als speel- en waslandschap, zodat kinderen van jongs af aan leren omgaan met water in het kader van hun persoonlijke hygiëne.  

 

“De Geberit Bambini serie biedt wc- en wastafeluitrustingen aan die zijn afgestemd op de behoeften van peuters en kinderen tot 14 jaar", aldus Hüseyin Kaya, Product Manager Bathroom Systems van Geberit. “Met de update in 2024 hebben we de producten verder verbeterd, het kleurenpalet geoptimaliseerd en de producten zo ontworpen dat ze een goede hygiëne bevorderen en makkelijk te onderhouden zijn. Daarnaast zijn onze producten afgewerkt met een Keratect-afwerking, die het schoonmaken vergemakkelijkt”.

 

Nieuwe wc’s

De wc’s hebben een uitgebreide make-over gekregen in het Geberit Bambini portfolio. De nieuwe wc’s zijn verkrijgbaar in drie verschillende zithoogtes – 24, 30 en 35 cm – afhankelijk van de leeftijd van de kinderen (afbeelding 3-5). Dit komt omdat ze bevestigd worden op de Geberit Duofix inbouwspoelelementen, die speciaal ontwikkeld zijn voor de Bambini wc’s en verstelbaar zijn in hoogte. Dit maakt dat ook de hoogte van de bedieningsplaten, die vastgemaakt worden aan de Duofix, op verschillende hoogtes geplaatst kunnen worden. Dit verbetert de ergonomie van kinderen, omdat ze zich niet meer moeten uitstrekken om door te spoelen. Daarnaast hebben de zittingen van de wc’s een steunfunctie waar de kinderen zich aan kunnen vasthouden.

 

Ook aan het schoonmaken en onderhoud van de wc’s is veel aandacht geschonken. De wc’s zijn Rimfree® en hebben dus geen rand waaronder vuil zich kan ophopen. Daarnaast zijn ze voorzien van een Keratect-afwerking, waardoor vuil verwijderen een fluitje van een cent wordt. Dankzij de Softclose QuickRelease kan het wc-deksel makkelijk verwijderd worden, waardoor ook de moeilijk bereikbare plekjes proper blijven. Ten slotte is het een gesloten design en zijn er dus geen hoeken of kanten, wat de schoonmaak ook bevordert.

Qua kleur, functionaliteit en installatiehoogte zijn de nieuwe Geberit Bambini staande wc en hang-wc ideaal voor kinderen tot 14 jaar. De Rimfree® wc’s zijn bovendien erg onderhoudsvriendelijk.

Verstelbare hoogte

Het Geberit Duofix inbouwelement (97 cm) voor staande kinder- en peuter-wc's met Sigma inbouwspoelreservoir 12 cm heeft drie voorgedefinieerde posities voor de hoogte van de bedieningsplaat: 78, 83 en 88 cm. De fabrieksinstelling van het element voor staande wc's komt overeen met die van het element voor hang-wc’s, namelijk 88 cm.

 

Speel- en waslandschap

Het vernieuwde Geberit Bambini speel- en waslandschap heeft een modern en tijdloos design. In de wastafel zijn tot drie niveaus geïntegreerd, die elk geschikt en toegankelijk zijn voor verschillende leeftijdsgroepen. Deze niveaus zijn afgebeeld als zachte golven die het ontwerp een speels en vloeiend effect geven. We spreken van een speel- en waslandschap omdat de serie zorgt voor een leuke omgeving met waterglijbaan, ludieke elementen en tactiele zones.

 

De Geberit Bambini serie is overigens beschikbaar in verschillende kleuren. De nieuwe zachte pastelkleuren hebben een rustgevend effect op kinderen en komen in verschillende schakeringen voor, waardoor ze mooi gecombineerd kunnen worden. In kinderdagverblijven en kleuterscholen is het zinvol om een geschikte kleur te kiezen op basis van de leeftijd van de kinderen. De bedieningsplaten, wc-zittingen, wastafelkranen en ludieke afwerkingselementen zijn allemaal in kleur verkrijgbaar. Dit geeft het sanitair een speelse en toch tijdloze uitstraling.

 

De Geberit Bambini serie is verkrijgbaar vanaf 1 april bij de sanitaire groothandel.

Het Geberit Bambini waslandschap is verkrijgbaar in verschillende maten. Het bestaat uit drie niveaus op verschillende hoogte.

Dankzij de speelse elementen in het Geberit Bambini waslandschap wordt handen wassen een leuk moment.

De randloze wc is eenvoudig schoon te maken. Een spoelrand is anders dé plek waar vuil zich ophoopt. Daarnaast sluit de wc naadloos aan tegen de muur en kan het oppervlak in één keer worden schoongeveegd. De wc-zitting kan letterlijk in een handomdraai worden verwijderd.