Nieuws

Jaspers-Eyers wint prestigieuze Europese awards

NAV • 28 oktober 2016

Het Belgische architectenbureau Jaspers-Eyers heeft op de European Property Awards in Londen twee onderscheidingen ontvangen. Zowel in de categorie├źn kantoren als gebouwen met een gemengde functie werd Jaspers-Eyers uitgeroepen tot beste van Europa. Dat meldt Ik ga Bouwen & Renoveren.

De European Property Awards is een prestigieuze wedstrijd die de beste vastgoedprojecten van Europa bekroont. Er werden vanuit 103 landen 2.100 dossiers ingestuurd.

 

Jaspers-Eyers was als enige Belgische kantoor tot de finaleronde doorgestoten en werd gelauwerd voor vijf projecten. De gebouwen Paradis-toren in Luik en het Europees Parlement in Brussel kregen een aanbeveling van de jury. Het ontwerp van de Artesis-Plantijn Hogeschool, i.s.m. POLO Architecten, in Antwerpen kreeg een vermelding van 5 sterren.

 

Twee andere projecten werden echter uitgeroepen tot winnaar voor heel Europa. Het gaat om het kantoor dat Jaspers-Eyers voor Barco heeft ontworpen in Kortrijk, dat Europa mag vertegenwoordigen in de categorie voor de beste kantoorgebouwen. Het woon- en winkelcomplex Le Toison d'Or, i.s.m. UNStudio, op de Brusselse Louisalaan werd gekozen als beste project voor gemengd gebruik.

Le Toison d'Or - Jaspers-Eyers i.s.m. UNStudio