Nieuws

Architecten scoren best in imago-onderzoek vastgoedsector

NAV • 17 november 2016

De vastgoedmarkt kampt traditioneel met een imagoprobleem. Dat lijkt de allereerste ‘Real Estate Trust Baramoter’ te bevestigen, meldt Het Nieuwsblad. Vooral vastgoedmakelaars, projectontwikkelaars en sleutel-op-de-deurbedrijven moeten het ontgelden. Architecten, landmeters en notarissen scoren beter.

“De sector kampt inderdaad met een serieus imagoprobleem”, zegt Pascal Steeland van Wes Research & Strategy. Dit marktonderzoekbureau vroeg samen met vastgoedcommunicatiebureau Bereal ruim 2.000 Belgen hoeveel vertrouwen ze hebben in de vastgoedsector.

 

Architecten en notarissen, die veel meer als expert gezien worden dan als verkoper, scoren het best in het onderzoek. “Een woning (ver)kopen of (ver)bouwen is een van de belangrijkste transacties in een mensenleven”, aldus Steeland. “En dan heeft de consument meer dan ooit nood aan duidelijk en verstaanbaar advies van een expert waarop hij of zij met de ogen dicht kan vertrouwen.”

 

De sector sleept echter een serieuze erfenis mee uit het verleden. “De professionalisering van de sector is nochtans al langer ingezet, maar het komt er nog te weinig uit”, zegt Dajo hermans van Bereal.