Architectuur

BURO II & ARCHI+I ontwerpt nieuwe school voor Ingelmunster

1 december 2016

De oude gebouwen van BLO-school de Zon in Ingelmunster zijn al een tijdje gesloopt. In de plaats komt er een nieuw gebouw voor zowel de school als buitenschoolse kinderopvang Villa Max naar een ontwerp van BURO II & ARCHI+I. Dat meldt Architectura.be.

Het nieuwe gebouw zal aan de ene kant aansluiten op de bestaande vleugel van gemeenteschool De Wingerd. De façade van het nieuwe schoolgebouw wordt opgetrokken in lichtgrijze leien, wat mooi aansluit op het bestaande, grijze schoolgebouw. Met het hout op het gelijkvloers krijgt de nieuwe school een warme en huiselijke sfeer. De materialen zijn allemaal natuurlijk of neutraal van kleur, waardoor het project zich heel goed inpast in zijn omgeving.

 

De Zon en Villa Max krijgen elke een eigen identiteit. De kinderopvang komt op het gelijkvloers  in rechtstreeks contact met de speeltuin. De Zon neemt de verdieping in. Alles in het ontwerp is compact en kwalitatief opgevat. Zo is er in de circulatieruimtes aandacht voor ruimtelijke ervaring en lichtinval.

 

BURO II & ARCHI+I: “Door de goede verstandhouding met de bouwheer hebben wij een school kunnen ontwerpen die maximaal tegemoet komt aan de noden van het kind, dankzij het grote ruimtegevoel, de duidelijke circulatie en het royaal binnenstromende licht.”

 

De eerste schooldag in het gebouw is voorzien in januari 2018.