Innovatie

Vlaams Minister van Energie Bart Tommelein bezoekt Renson

19 december 2016

Op donderdag 15 december bracht Vlaams Minister van Energie, Financiën & Begroting en Viceminister-President van de Vlaamse Regering Bart Tommelein een bedrijfsbezoek aan Renson in Waregem. Het bezoek kaderde in de vele uitdagingen die zowel de overheid als de industrie te wachten staan om de nodige inspanningen inzake energiezuinig bouwen en verbouwen verder te kunnen leveren. Na het korte overleg met het management van Renson, kreeg de Minister een rondleiding per fiets in de productie-afdeling van het bedrijf.

Het ministeriële bezoek werd aangegrepen om het over de inspanningen, problemen en nieuwe ontwikkelingen bij energiezuinig bouwen en verbouwen te hebben. De eisen en voorschriften op dat vlak worden terecht steeds strenger en dus is het kwestie om onder alle betrokkenen in het bouwproces de neuzen in dezelfde richting te krijgen. Naast bouwheer, architect en studiebureau, aannemer en installateur, zijn ook de leveranciers van bouwmaterialen en technieken een belangrijke schakel in het streven naar energiezuinige en kwalitatieve gebouwen, die vooral ook gezond moeten zijn om in te leven en te werken.

 

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: “Renson is een toonaangevend West-Vlaams bedrijf dat zorgt voor veel tewerkstelling. Momenteel werken er al 800 mensen, en ze werven nog steeds aan. Het bedrijf draagt energiezuinigheid hoog in het vaandel. Dat heb ik vanop de fiets met eigen ogen kunnen aanschouwen!”

 

Na de vergadering kreeg de minister, samen met lokale Open VLD-vertegenwoordigers Guy Van den Eynde en Evi Van de Maele, een rondleiding in de bedrijfsgebouwen van Renson, dat als specialist in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen het bewijs levert dat op vlak van innovatie de wereldtop in eigen land terug te vinden is. Die innovatie staat volledig in het teken van duurzaamheid, energiezuinigheid, design en kwaliteit.

Nuttige links