Nieuws

Edward Sorgeloose is nieuwe voorzitter BVA

9 januari 2017

Sylvie Bruyninckx, de huidige voorzitter van de Beroepsvereniging voor Architecten (BVA), geeft het voorzitterschap van de vereniging door aan Edward Sorgeloose. Het dagelijks bestuur van de BVA bestaat naast Sorgeloose en Bruyninckx uit Joris Malbrain en Jacques Spaas. Zij worden bijgestaan door projectcoördinator Nathalie Poppe en projectregisseur Nancy Hasen.

De BVA zal dit jaar blijven ijveren voor een veralgemeende verzekeringsplicht voor alle bouwpartners en niet enkel voor bouwprojecten met woonbestemming. De vereniging blijft ook waken over de wettelijke verplichtingen rond het verplichte gebruik van BIM.

 

“We vinden het uitermate belangrijk dat architecten hun werk en ontwerpen niet zien afkalven doordat aannemers alle info in handen krijgen. Bovendien is de investeringskost van deze softwarepakketten enorm voor elk architectenkantoor”, aldus uittredend voorzitter Sylvie Bruyninckx.

 

Voorts speelt ook nog de hervorming van de Orde van Architecten, die al jaren loopt, maar die dit jaar door het kabinet van minister Willy Borsus op de voorgrond werd gebracht.

 

Ook aan deze hervorming wil de BVA samen met de andere beroepsverenigingen op constructieve wijze meewerken, met als doel een lichtere structuur te creëren.

 

Ten slotte blijft de BVA zich engageren voor een wettelijk vastgelegd ereloon, zodat een duidelijke basis onstaat die aangeeft hoeveel een architect als ereloon kan vragen om al zijn of haar taken correct en professioneel uit te voeren.

Bronnen
  • Bouwkroniek