Nieuws

Volg jouw ideale BENOvatietraject op www.mijnBENOvatie.be

19 januari 2017

Gewoon renoveren? Wie verstandig is, ‘BENOveert’. Zo spaar je niet alleen het milieu, maar geniet je ook van veel meer wooncomfort, van een gezonder binnenklimaat, van een aanzienlijk lagere energiefactuur en van een woning die er een heel stuk mooier uitziet, met een betere verhuur- of verkoopprijs als gevolg. Jouw ideale BENOvatietraject uitstippelen? Surf dan – vanaf midden februari 2017 – naar de nieuwe website www.mijnBENOvatie.be. Die helpt je – via 5 BENOvatiestappen – heel graag op de goede weg met een schat aan informatie, concrete oplossingen, premie-updates en financieringsadvies.

Vlaanderen BENOveert

 

Gewoon renoveren? Als het van de Vlaamse overheid afhangt, doen Vlamingen daar voortaan niet meer aan mee. Wie verstandig is, ‘BENOveert’ vanaf nu. BENOveren staat voor ‘beter renoveren’. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde.

 

Wie op lange termijn denkt en zoveel mogelijk voordeel uit zijn renovatiewerken wil halen, begint best nu al te BENOveren in plaats van ‘gewoon’ te renoveren. Want hoe sneller je BENOveert, hoe sneller je profiteert van de vele voordelen die een geBENOveerde woning te bieden heeft: een lagere energiefactuur, meer comfort, meer premies, een gezonder binnenklimaat, een esthetische en financiële meerwaarde van je huis, minder CO2-uitstoot…

 

5 BENOvatiestappen

 

Het meest gebruikelijke BENOvatietraject behelst de BENOvatie van het dak, dan die van de buitenmuren, het glas en het schrijnwerk, vervolgens de vloer en tot slot de zogenaamde ‘technieken’: verwarming en sanitair warm water, ventilatie, elektriciteit en verlichting.

 

Het is doorheen deze 5 BENOvatiestappen dat de website www.mijnBENOvatie.be de Vlaamse kandidaat-BENOveerder gidst. Bij elk van die stappen vindt hij een schat aan informatie over de wettelijke vereisten, mogelijke oplossingen, plaatsers en verdelers, premies, financieringsadvies enz.

 

Op www.mijnBENOvatie.be worden trouwens niet alleen de isolatieoplossingen en -mogelijkheden bij elke BENOvatiestap besproken, ook aan bijvoorbeeld luchtdichting of zonwering wordt de nodige aandacht besteed. Zonder de vele mogelijke afwerkingen  – zowel binnen als buiten, zowel in gips, baksteen, zink, pvc als vezelcement  – te vergeten. En met tal van tips om – zelfs als je woning al volledig geBENOveerd zou zijn – verstandig met energie om te gaan.  

 

www.mijnBENOvatie.be is niet alleen de eerste website die de Vlaamse kandidaat-BENOveerder toelicht hoe hij kan BENOveren. Het is ook de meest volledige, want hij preciseert van a tot z hoe een logisch BENOvatietraject kan worden gevolgd.

Nuttige links