Innovatie

Siniat lanceert natuurpleister Techplus

1 februari 2017

Midden februari is de bouwpleister TECHPLUS van Siniat beschikbaar. Deze pleister is bestemd voor de afwerking van binnenwanden en -plafonds in één laag, zowel manueel als met een spuitmachine. Het nieuwe product is samengesteld uit natuurlijk ontgonnen gips. De fijne, zuivere korrel wordt verrijkt met additieven die garant staan voor een homogene massa bij het aanbrengen, is bijzonder licht in verwerking, blijft lange tijd voldoende ‘romig’ waardoor poriën en hoeken egaal kunnen worden glad gezet en heeft een bijzonder sterke hechting. Het eindresultaat is een gladde, harde ondergrond met fijne oppervlaktestructuur, binnen een verwerkingstijd van circa 3u30 na het aanbrengen. Maak kennis met de Siniat TECHPLUS en ervaar zelf al deze voordelen, door het aanvragen van een demo op uw werf via demo@siniat.be !

Uitvoerig getest

 

Aan de lancering is een intensieve periode van ontwikkeling en testen op werven voorafgegaan. “In eerste instantie werden heel wat stukadoors bevraagd over de belangrijkste kenmerken van een bouwpleister. Vooral de makkelijke verwerking bij zowel het aanbrengen als het reien en messen, de kwaliteit van afwerking en verwerkingstijd zijn van uiterst belang”, licht Steven Meeremans, Product Manager bij Siniat, toe. Het basisproduct is natuurgips: fijne gipskristallen, witte van kleur en zuiver. Verder wordt het gips verrijkt met additieven zodat andere belangrijke eigenschappen zoals makkelijke verwerking en strikte verwerkingstijd kunnen worden gehaald.  Alvorens extern te testen werden meerdere productieruns gedaan. De constante kwaliteit en zuiverheid zijn van uiterst belang. Eens deze eigenschappen bewezen waren, werden testen gerealiseerd in diverse regio’s in België, Frankrijk en Nederland en dat tijdens zowel zomer als wintermaanden. “Eenvoudig was dit niet, want de eisen bij Siniat en stukadoors liggen hoog. Het product werd steeds fijner en verder ontwikkeld om te komen tot het uitzonderlijke resultaat dat we in de afgelopen jaren op werven hebben mogen ervaren. Na 2 jaar intensieve testen op meer dan 100 werven in diverse regio’s over de 4 seizoenen heen is de tijd zeker rijp de Siniat TECHPLUS te introduceren.”.

 

Bijzonder licht verwerkbaar

 

Siniat TECHPLUS kan zowel manueel worden aangebracht als met alle types spuitmachines en, in combinatie met de geschikte primer, op quasi alle soorten ondergronden. Door toevoeging van additieven -zoals perliet- is de verwerking gemakkelijk en krijgt men een glad eindresultaat binnen een verwerkingstijd van zo’n 3u30. Christian Moreau, Technisch Adviseur van Siniat: “De pleister is bij het aanbrengen een homogene massa die goed hecht op de ondergrond, ook bij het aanbrengen van extra lagen. Vooral het gemak waarmee het reien en messen verloopt zijn uitzonderlijk: heerlijk licht. Bovendien blijft de TECHPLUS ‘romig’ tijdens quasi de volledige verwerking zodat poriën en hoeken netjes glad zijn af te werken.”.

 

Compleet systeem

 

De pleister TECHPLUS wordt samen met de geschikte primers in functie van het type ondergrond geïntroduceerd. Voor zuigende ondergronden (baksteen, kalkzandsteen) wordt Siniat STUCAPRIM als zuigkracht verlagende voorbehandeling gebruikt, terwijl voor gladde ondergronden zoals beton, oud pleisterwerk en gipsplaten, de hechting bevorderende Siniat STUCAGRIP wordt gebruikt. Daarnaast zijn er producten die reeds langer in het assortiment van Siniat zaten geschikt voor verwerking in combinatie met de Siniat TECHPLUS: gipsplaat stuc, dagkanten, kleefgips C90 en hoekprofielen.

Demo op werf

 

De beste manier om deze nieuwe pleister te leren kennen is aan de hand van een demonstratie op de werf zelf. Deze kan worden aangevraagd via demo@siniat.be. De Siniat Technisch Adviseur Christian Moreau, met ruim 30 jaar ervaring binnen dit vakgebied, komt hiervoor vrijblijvend langs. De verkoop en leveringen van de Siniat TECHPLUS bouwpleister verloopt via handelaren in bouwmaterialen.

Nuttige links