Nieuws

Internationale onderscheiding voor architect Marie-José Van Hee

6 februari 2017

De Gentse architecte Marie-José Van Hee ontving op 30 januari in Londen een onderscheiding van de RIBA, de Royal Institute of British Architects. Dat meldt Architectura.be. Met een 'International Fellowship' bekroont RIBA personen voor hun bijdrage aan de architectuur.

In het juryverslag wordt gewezen op haar grote bijdrage in de sector van de woningbouw en haar streven naar een tijdloze bouwkunst gericht op de mens, het licht en de ruimte. Van Hee bouwde veel woningen en ontwierp het Modemuseum in Antwerpen. Samen met Robbrecht & Daem architecten is zij de ontwerper van de stadshalle en de heraanleg van de centrumpleinen in Gent.

 

"Although known primarily for her domestic buildings her public projects also shape a humanistic vision of architecture and the city, of public space as meeting place. Marie-José Van Hee explores a tradition of building timeless architecture, centred on people, light and space. Marie-José has long been connected with the Architecture Department of Sint-Lucas School of Architecture, is currently visiting professor at the ETH Zurich and has lectured throughout Europe."

 

Foto: architecture.com