Nieuws

Eurostadion: Ghelamco voert de druk op gemeente Grimbergen op

9 februari 2017

Ghelamco, de bouwheer voor het Eurostadion in Brussel, is het getalm beu en onderneemt actie tegen de gemeente Grimbergen. Dat meldt Sporza. De projectontwikkelaar start ook een archeologisch onderzoek op parking C.

De gemeenteraad van Grimbergen besliste om een buurtweg die over het terrein loopt niet af te schaffen. Daarmee ging de gemeenteraad in tegen een vonnis van de vrederechter. Ghelamco heeft het vonnis nu laten betekenen. Zo maant de bouwheer de gemeente Grimbergen formeel aan om het verzoek tot afschaffing van de buurtweg aan de bevoegde deputatie te richten.

 

Daarnaast heeft Ghelamco de gemeenteraad van Grimbergen ook in gebreke gesteld, omdat de bouwvergunning voor het stadion niet afgeleverd kan worden zonder de afschaffing van de buurtweg.

 

Burgemeester Marleen Mertens (CD&V) wilde gisteren nog niet reageren op de aankondiging van Ghelamco. "We gaan bekijken met onze advocaten hoe we aan de claim van Ghelamco gevolg gaan geven. Zij interpreteren het vonnis op een bepaalde manier. Het is echter een juridische kwestie waar ik mij momenteel nog niet over ga uitspreken."

 

Beeld: © Ghelamco