Nieuws

Stad Antwerpen vernieuwt wedstrijdpool architectuuropdrachten 2017

13 februari 2017

Sinds enkele jaren beschikt de stad Antwerpen over eigen procedures voor het aanstellen van ontwerpers, waarbij het streven naar ruimtelijke kwaliteit gecombineerd wordt met snel en licht aanbesteden. Beter gekend als de ‘pools’ van ontwerpers, worden deze procedures inmiddels toegepast voor uiteenlopende opdrachten.

De huidige wedstrijdpool architectuuropdrachten loopt binnenkort af en wordt dit jaar vervangen, meldt AG VESPA. Er wordt beroep gedaan op de wedstrijdpool wanneer een project verschillende ruimtelijke mogelijkheden biedt en het organiseren van een minicompetitie tussen verschillende ontwerpers binnen de wedstrijdpool een meerwaarde kan betekenen.

 

Mogelijke opdrachten omvatten zowel volledige architectuuropdrachten, van ontwerp tot uitvoering, als haalbaarheidsstudies.

 

De bedrijfseenheid stadsbeheer van de stad Antwerpen en het vastgoedbedrijf van de stad AG VESPA treden hierbij op als voornaamste opdrachtgevers. Voor het samenstellen van een nieuwe wedstrijdpool schrijft de stad Antwerpen een beperkte offerteaanvraag uit waarbij een raamovereenkomst voor vier jaar met 12 ontwerpers wordt afgesloten.

 

U kunt uw kandidatuur voor de wedstrijdpool architectuuropdrachten inzenden tot 15 maart 2017.

 

Foto: Jules Grandgagnage

Nuttige links