Innovatie

Dakplein op eerstegraadsschool kOsh Herentals

8 maart 2017

Begin januari werden de eerste lessen gegeven op de Campus Ieperstraat in Herentals (kOsh). Deze nieuwe school van het programma Scholen van Morgen is ontworpen door CONIX RDBM Architects en bestaat uit 4 vleugels met 2 bouwlagen rond een centrale speelplaats.

Het project Scholen van Morgen is een publiek-private samenwerking tussen de Vlaamse overheid enerzijds en AG Real Estate en BNP Paribas Fortis anderzijds. Het programma omvat het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarig onderhoud van 182 scholenbouwprojecten. Elke School van Morgen is een uniek project, gebaseerd op de lokale noden en visie, en beantwoordt aan alle moderne eisen qua duurzaamheid, comfort en flexibiliteit.

Een van de 182 projecten is de Campus Ieperstraat van Katholiek Onderwijs Stad Herentals (kOsh). Hier is een nieuwe eerstegraadsschool met een oppervlakte van 9.924 m² gebouwd en bezorgd zo'n 1.000 leerlingen een onderkomen. De campus bestaat uit 4 vleugels met 2 bouwlagen rond een centrale speelplaats, als een soort van dorpsplein. Het gebouw is ontworpen door CONIX RDBM Architects en uitgevoerd door THV MBG-Atro.

 

De 2 bouwvolumes zijn verbonden met bruggen en die creëren enerzijds overdekte speelplaatsen en anderzijds extra speelruimte. Onder de trappen vind je een geborgen zitkuil en op het dak een extra speelplaats voorzien van pingpongtafels. Dakspecialist Zoontjens kreeg de opdracht voor de aanleg van het verhoogde plein. Hierop plaatsten zij het Drenoliet®-systeem op DNS®. Dit systeem is speciaal geschikt voor zware belasting, zoals openbare pleinen.