Nieuws

Vier Belgische projecten bekroond op Mipim Awards

17 maart 2017

Vier Belgische projecten zijn in de prijzen gevallen op de prestigieuze MIPIM Awards. Dat meldt Architectura.be. Jaspers-Eyers Architecten ging met een prijs aan de haal voor de Warsaw Spire, het NIKE-centrum in Ham en het Chambon-complex in Brussel, dat ze samen met A2RC Architects ontwiepen. Ook Be-mine in Beringen van onder meer UAU collectiv en Jaspers-Eyers werd bekroond.

Beeld: Jaspers-Eyers Architecten

De prestigieuze MIPIM Awards zijn donderdagavond uitgereikt op de bekende vastgoedbeurs in Cannes. Vier hoofdprijzen gingen naar projecten van Belgische architecten.
 

NIKE Ham

Het nieuwe distributiecentrum van NIKE in Ham ging aan de haal met de award in de categorie ‘Best Industrial & Logistics Development’. Het complex weerspiegelt de ecologische filosofie van de sportkledijgigant dankzij de focus op watertransport en de langste groene gevel van Europa.

 

Chambon

De award in de categorie ‘Best Refurbished Building’ was voor het Chambon-complex. Het project omvat zo’n 50.000 m² aan woningen, studentenkoten, retail en kantoren. Het is de grootste conversie van kantoren ooit in Brussel. A2RC Architects en Jaspers-Eyers Architects ontwierpen het gebouw samen.

 

Be-MINE

Be-MINE won de award in de categorie ‘Best Urban Regeneration Project’. Be-Mine is de laatste jaren getransformeerd van een verloederd mijngebied tot een modern woon-, werk- en winkel- en ontspanningsgeheel. Architecten: UAU collectiv, KOPLAMP - architecten, A33 architecten, EILAND 7 architecten, Sweco Belgium, Lens°Ass Architecten, RE-ST architecten, Dhoore Vanweert Architecten, LD-Architecten, Carve, OMGEVING, Antea Group België en Jaspers-Eyers Architects. 

 

Warsaw Spire

De MIPIM Award in de categorie ‘Best Office & Business Development’ was voor de Warsaw Spire. Het hoogste gebouw in Polen is het kernstuk van een stadsontwikkelingsproject dat Jaspers-Eyers heeft ontworpen. De jury noemt de ontwikkeling het meest spectaculaire en herkenbare project in Polen in de voorbije jaren.

Jaspers-Eyers