Nieuws

Kati Lamens over digitale bouwaanvraag: 'Enorme economische schade'

31 maart 2017

Het is voorlopig niet mogelijk om een bouwaanvraag in te dienen. Het platform waarop de aanvragen sinds 23 februari verplicht digitaal moeten worden ingediend, is offline gehaald. Dat bevestigt Ruimte Vlaanderen. Netwerk Architecten Vlaanderen vraagt maatregelen. Video VTM Nieuws onder de foto.

"Het platform bestaat al drie jaar en werkte altijd zonder problemen", zegt Mie Van den Kerchove, de woordvoerster van Ruimte Vlaanderen. "Sinds 23 februari, de dag waarop alle architecten verplicht werden de bouwaanvraag digitaal in te dienen, zijn er echter performantieproblemen. Daarbij werkte het platform de ene dag wel en de andere dag niet goed." De voorbije dagen werd het probleem erger. Volgens de woordvoerster zou het performantieprobleem te wijten zijn aan een antivirus, "die voor een bottleneck zorgt".

 

Maatregelen


Uit een enquête van Netwerk Architecten Vlaanderen blijkt intussen dat ongeveer tachtig procent van de architecten die reeds ervaring hebben met de digitale bouwaanvraag, problemen ondervond. Het netwerk vraagt maatregelen om de stabiliteit en performantie van het platform te verbeteren. Het pleit ook voor de mogelijkheid om een bouwaanvraag tijdelijk toch nog op papier in te dienen op momenten dat het digitale platform niet werkt.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be