Nieuws

Terugblik: BIM, ook voor uw project!

4 mei 2017

Iedereen heeft vandaag de mond vol van BIM (Building Information Modeling). Een innovatieve manier om geïntegreerd en procesgericht samen te werken aan een virtueel informatiemodel. Het event ‘BIM, ook voor uw project!’ mocht op flink wat belangstelling rekenen: 150 deelnemers kwamen over de vloer.

Om beter inzicht te verwerven en deel te worden van deze vernieuwing  heeft de bouwsector de handen in elkaar geslagen en een project gestart om de bouw te helpen BIM te ontdekken.

 

ORI, NAV, VCB, WTCB hebben met steun van het Agentschap Vlaanderen Innovatief Ondernemen (VLAIO) de voorbije 2 jaar architecten, advies- & ingenieursbureaus en aannemers bij elkaar gebracht en geïnformeerd over BIM. Zo hebben we meerdere workshops en infosessies georganiseerd met als doel BIM in Vlaanderen bekender te maken en meer bouw-professionals te overhalen om te “BIMMEN”.

 

Om dit VLAIO-project mooi af te sluiten, organiseerden we op dinsdag 25 april het slotevent ‘ BIM, ook voor uw project!’.

 

Tijdens deze infosessie hebben we 3 prominente sprekers uitgenodigd:

Arch. Stephan Boeykens, KU Leuven en D-Studio, vertelde ons hoe we met BIM aan de slag kunnen. Daarna heeft Bart Joosten, departementshoofd facilitair beheer van de stad Mechelen zijn ervaringen en verwachtingen van BIM gedeeld. Tenslotte schetste Tim Lemoine van het WTCB enkele uitdagingen van BIM binnen België.

 

De infosessie werd afgerond met een praktijkmarkt waarbij elke deelnemer terecht kon met al z’n vragen over de verschillende BIM software.