Nieuws

NAV-infosessie over nieuwe brandwetgeving helpt 1.000 architecten uit de brand

9 mei 2017

Wie een bouwproject ontwerpt brandt zijn vingers beter niet aan de nieuwe normen rond brand en ontploffing. In het licht van het vernieuwde KB Basisnormen – sinds 1 april van kracht – organiseerde NAV vier infosessies. De opleiding mocht op flink wat belangstelling rekenen: 1.000 ontwerpers kwamen over de vloer.

Ing. Sven Eeckhout (WTCB) vuurde het startschot af met een inleiding over het toepassingsgebied van de vernieuwde brandwetgeving. Vervolgens gaf Thilde Jacquemyn, expert Fire Safety van SECO, een overzicht van de belangrijkste veranderingen in het KB voor architecten. Tot slot werden de algemene principes van de brandwerende doorvoeren van leidingen, kabels en kanalen toegelicht en praktisch voorgesteld aan de hand van een case: het nieuwe NAVO-hoofdkantoor in Evere.

 

De infosessie ging door op 18 april in Gent (Omnia Schaubroeck), op 20 april in Edegem (Ter Elst), op 24 april in Heusden-Zolder (CeDuBo) en op 28 april in Kortrijk (ARCHITECT@WORK). De grote belangstelling voor de cursus – ruim 1.000 deelnemers – bewijst alvast dat de brandwetgeving een heet hangijzer blijft voor architecten.