Nieuws

Schaarste op isolatiemarkt geldt niet voor rotswol

12 mei 2017

De media maken momenteel melding van een isolatieschaarste in de markt wegens sterk gestegen grondstofprijzen. Deze schaarste betreft de chemische stof Methyleendifenyldi-isocyanaat (MDI), het hoofdbestanddeel van zowel PUR- als PIR-platen, en heeft geen betrekking op ROCKWOOL® rotswol isolatie. ROCKWOOL rotswol blijft leverbaar met de gebruikelijke korte levertijden.

Foto: Rockwool

Naar verluid liggen de bouwwerven stil en zouden honderden banen op het spel staan. De isolatiecrisis heeft echter geen effect op de levering van ROCKWOOL rotswol isolatie. Basalt, het belangrijkste hoofdbestanddeel van rotswol, is een onuitputtelijke grondstof: de aarde produceert elk jaar 38.000 maal meer basalt dan ROCKWOOL voor de productie van rotswol gebruikt. ROCKWOOL rotswol isolatie is dan ook volop beschikbaar en direct leverbaar. Dankzij de vulkanische oorsprong is de rotswol bovendien onbrandbaar en voldoet het isolatiemateriaal aan EUROCLASS A1.


Uc 0,24 voor spouwmuren haalbaar

 

Voor zowel de spouw als het platte dak biedt ROCKWOOL allerhande oplossingen, zowel voor woning- als utiliteitsbouw. Met ROCKWOOL rotswol spouwmuurisolatie kan al vanaf een isolatiedikte van 120 mm Umax = 0,24 W/m2K worden behaald. De spouwplaten van de rotswol fabrikant zijn waterafstotend, vormvast, eenvoudig te monteren en bieden een gegarandeerde, hoge isolatiewaarde gedurende de gehele levensduur van een gebouw.


Brandveilige platdak isolatie met FM-approval

 

ROCKWOOL platdak isolatie is eveneens voorradig en direct leverbaar. Naast thermische isolatie is ROCKWOOL rotswol platdak isolatie onbrandbaar en levert het nauwelijks of geen bijdrage aan rookontwikkeling en de uitbreiding van een brand. Bovendien presteren de platdak isolatieproducten van ROCKWOOL zeer goed op het gebied van akoestiek en zijn ze FM-approved.


BIM-constructies en technische ondersteuning


Ook voor technische support kunnen bouwprofessionals terecht bij ROCKWOOL. Zowel voor de spouwmuur als het plat dak staan op de volledig vernieuwde website compleet uitgewerkte BIM-objecten en -constructies, verwerkingsvideo’s en technische documentatie. De contactgegevens van de afdeling Customer Service zijn hier ook te vinden voor specifieke vragen met betrekking tot gepaste isolatie-oplossingen voor bouwprojecten.