Nieuws

Het nieuwe NAVO-hoofdkwartier: een dorp op zich

24 mei 2017

Het iconische ontwerp van SOM-Assar wordt donderdag 25 mei vereerd met een bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump naar aanleiding van de plechtige overdracht van het gebouw. VK Architects & Engineers stond in voor het duurzame ontwerp en alle engineering, inclusief fire safety engineering, facade engineering en acoustical engineering.

Foto: VK Architects & Engineers

Met de acht lange kantoorvleugels verbonden met een centrale Agora wilde de ontwerper het beeld van verstrengelde vingers oproepen, symbool voor de verbondenheid van de NAVO-lidstaten.

 

Het cijfermateriaal alleen al maakt van dit impressionante gebouw een recordhouder, met onder andere de grootste bouwwerf van Europa en de grootste zinken dakbedekking in Europa.

 

De site van het hoofdkwartier zal plaats bieden aan 4.000 medewerkers en ontvangt gemiddeld 500 bezoekers per dag. Het beschikt over alle mogelijke faciliteiten, waardoor medewerkers alle noden ter plaatse kunnen invullen. Want hoewel het hoofdgebouw de meeste aandacht trekt, herbergt de site ook nog andere volumes voor uiteenlopende functies.