Innovatie

Linea 3000 van BTicino: antwoord op een dynamische kitmarkt

1 juni 2017

De kitmarkt voor videoparlofonie is een markt in beweging. De voorbije jaren besteedde BTicino heel wat aandacht aan het updaten van het gamma binnenposten. Met de komst van de nieuwe buitenposten Linea 3000, past BTicino nu ook het kitgamma aan. Met deze kits voor één- of tweegezinstoepassing en voor in- en opbouw, zijn er dus minder referenties en maakt BTicino het aanbod voor de installateur heel wat overzichtelijker. Hiermee komt na tien jaar een einde aan het bestaande gamma Linea Metal.

Vereenvoudigd aanbod


Met de introductie van Linea 3000 heeft BTicino duidelijk geopteerd voor vereenvoudiging. Er geldt nu slechts één referentie voor meerdere toepassingen in kit. Zo kan voortaan vanuit één artikel, een één- of tweegezinsoplossing aangeboden worden. Dat heeft zo z’n voordelen. Voor de installateur, die een duidelijke kijk heeft op het aanbod dat bovendien optimaal uit te breiden is.

 

Getest en goedgekeurd


Onderdeel van de ontwikkeling was het testen van het nieuwe concept bij de eindgebruiker. Hoe wordt een buitenpost precies gebruikt? Waar wordt instinctief aangebeld? Het zijn slechts enkele vragen waarop het antwoord bepalend was voor onder meer de plaatsing van de symbolen en de drukknop en het gebruik van nieuwe, gestileerde symbolen.

 

Het resultaat is de Linea 3000 buitenpost. Een discreet toestel met moderne look, verborgen technologie en intuïtieve interactie. Oog voor detail typeert ook bij de Linea 3000 de BTicino-kwaliteit. Denk hierbij aan het ‘zwevende’ effect, een designtroef waardoor het toestel dunner lijkt dan het eigenlijk is. Of de retroverlichting, die zorgt voor een perfecte verlichting van de etikettennhouder. Via een lichtsensor wordt bepaald of de retroverlichting en de zoneverlichting moeten aangeschakeld worden.

 

De esthetiek past perfect bij iedere woonstijl. Het ronde, ietwat speelse element in een verder strakke afwerking, geeft de Linea 3000 net dat ietsje extra.

 

De Linea 3000 is IP54 bestendig tegen stof en water en heeft een zamac frontplaat met maximale IK10 slagvastheid.

 

Varianten


BTicino biedt Linea 3000 in drie varianten: een basis buitenpost audio, een buitenpost video (audio + camera) en één video met geïntegreerde badgelezer. Deze laatste wordt geleverd met badges voor het hele gezin. De buitenpost kan in een inbouwdoos Sfera van 2 modules worden ingebouwd. Deze kennen installateurs al van bestaande analoge systemen en is nu dus ook compatibel met de Linea 3000. Dit betekent alvast dat overschakelen naar het nieuwe systeem voor videoparlofonie mogelijk is zonder breek- en kapwerk. Optioneel bestaat er een regenkap, die een betere bescherming geeft bij extreme weersomstandigheden.

 

Belangrijk! Met de Linea 3000 is voor het eerst een kit verkrijgbaar met 3/4G-functionaliteit.