Nieuws

'Toparchitecten willen Antwerpse Ring overkappen'

19 juni 2017

Vijftien ontwerpteams hebben zich kandidaat gesteld om een deel van de Antwerpse Ring te overkappen. Dat meldt De Morgen. Overkappingsintendant Alexander D'Hooge staat versteld van de kwaliteit. Bureaus uit verschillende landen doen mee. "Dit project heeft een grote internationale uitstraling."

© Ringland

De kandidaten voor de overkapping konden zich tot vorige week melden. Vijftien teams, meestal samengesteld uit een of meerdere buitenlandse spelers en een Vlaams bureau, dienden een dossier in. Nog voor het zomerreces zullen vijf teams een van de stukken van de Ring krijgen toegewezen. Aan het zesde stuk, de moeilijke zone rond het Sportpaleis, werkt de overkappingsintendant zelf.

"In augustus kunnen de teams dan aan hun opdracht beginnen", zegt D'Hooghe. "Ze krijgen daarvoor een kantoor in de wijk waar ze voor werken. Het is de bedoeling dat ze daar aan hun design schaven, maar ook een draagvlak creëren bij de omwonenden. Tegen april volgend jaar moeten de vijf geselecteerde teams een ontwerp voor hun zone voorleggen."

 

"Nog dit jaar gaat de schop in de grond voor de bouw van de Oosterweelverbinding zelf", verzekerde Mobiliteitsminister Ben Weyts. "Eind dit jaar starten de werken om een nieuwe park-and-ride met 1.500 plaatsen aan te leggen op Linkeroever."